(09/02/2014) - Alpicat (Segrià) tindrà aquest mes de febrer l´exposició de l´Estelada.

El proper 15 de febrer s´inugurarà l’exposició “100 anys l’estelada” i es farà una projecció del vídeo i les fotografíes dels actes que es van celebrar a Alpicat, en commemoració de la darrera Diada Nacional de Catalunya.
Lloc: Sala Petita de La Unió (carrer Major,28)
Hora: 22 h
Entrada: gratuïta

L´exposició es podrá veure del 15 al 28 de febrer, en el següent horari: de 16 a 19 h

Link al programa d´activitats de l´Ajuntament d´Alpicat
(19/01/2014) - La plaça en honor al creador de l´estelada, objectiu de nazis espanyolistes

Quan encara no havien passat ni 24 hores de la inauguració a Barcelona de la plaça en honor al creador de l´estelada, Vicenç Albert Ballester, la formació ultradretana Movimiento Social Republicano (MSR) ha aprofitat la foscor de la nit per mirar de tapar la placa i enganxar tot d´adhesius a la paret com a acció de protesta.

La formació, que anteriorment ja ha protagonitzat diverses accions anti-independentistes, ha reivindicat l´acció a la xarxa social Twitter, mirant així d´aconseguir un cert grau de notorietat.

La notícia a Naciódigital.com
(18/01/2014) - Nova plaça a Barcelona dedicada al creador de l´estelada, Vicenç Albert Ballester

Des d´aquest dissabte, Barcelona té una plaça dedicada a Vicenç Albert Ballester, el creador de l´estelada, la bandera símbol de l´independentisme català. És a Ciutat Vella, just davant dels antics jutjats de la ciutat, a la confluència del carrer Comerç amb el passeig Lluís Companys.

La inauguració ha servit per retre homenatge a la figura i el pensament de Ballester, ara que fa setanta-cinc anys que va morir. En l´acte, s´ha destacat la plena vigència del seu pensament i de la seva vida, orientada cap a la reclamació de la independència de Catalunya.

Han participat en l´acte el primer tinent d´alcalde, Joaquim Forn, que ha qualificat Ballester "d´insubornable català", i la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, que ha destacat la ubicació de la plaça, a prop de llocs tan simbòlics per a Catalunya com el Parlament, el Born Centre Cultural i el passeig que porta el nom del president Companys.

La coral El poble que canta ha interpretat diverses cançons patriòtiques, entre les quals, el "Cant de la independència", escrita per l´homenatjat.

La decisió de dedicar una plaça a Ballester es va aprovar al consell plenari del districte el 4 de juliol de l´any passat, amb els vots a favor de CiU, ICV-EUiA i Unió per Barcelona.

Enllaç a BTV amb vídeo
(14/01/2014) - Seguiu la vida de Vicenç Albert Ballestea al Twitter: @ballester38

Si sou usuaris de Twitter, seguiu a: @ballester38
i us assabantareu dels moments més importants de la seva vida.
No us ho perdeu.

Enllaç a @ballester38
(09/01/2014) - CANVI DE DATA: Finalment la inauguració de la plaça Ballester serà el dissabte 18/01/14 a les 10h

La cap de Comunicació del Districte de Ciutat Vella, s´ha posat en contacte amb nosaltres, per tal d´informar-nos el canvi de data de la inauguració.
Perdoneu els problemes que us haguem pogut provocar.
Esteu tots convidats: Dissabte 18/01/14 a les 10h.
Us esperem!

Comissió Centenari de l´Estelada
(03/12/2013) - Volem agraïr públicament a tots els ens heu ajudat durant aquests cinc anys d’activisme. Les nostres accions durant aquests temps ens/us avalen:

Acte d’obertura a la seu nacional d’Òmnium Cultural i tancament al Museu d’Història de Catalunya l’any del centenari.

Cinc anys seguits de recorregut de tres exposicions arreu dels Països Catalans, a més de 100 localitats.

Més de dos-cents cims dels sis continents coronats amb l’estelada commemorativa del centenari, de l’Everest a l’Antàrtida.

Més d’una vintena d’actes públics explicant el significat de la bandera estelada.

La re-edició del llibre de Joan Crexell “Origen de la bandera independentista”, i l’edició del llibre "Cent anys d´estelada. Un segle d´iconografia independentista".

L´entrada de Vicenç Albert Ballester a la Gran Enciclopèdia Catalana.

L´homenatge a Xirinacs fet al Palau de la música.

L’otorgament del premi Dignitat de l’any 2008.

Aconseguir la fita de 140 ajuntaments amb l’estelada a la seva balconada l’any 2008, i 115 ajuntaments "moralment fora de la constitució espanyola" o que estan per iniciar els tràmits oportuns per obrir el procés que ha de portar Catalunya a la independencia l´any 2010.

L’obtenció a Barcelona d’una plaça dedicada a l´editor i activista polític Vicenç Albert Ballester, considerat pare de la senyera Estelada independentista. Havent-ho aconseguit també a Vic el 2008 i a Girona el 2009.

Durant l´any 2009 al 2010 creació de la campanya I´m Catalan I love freedom, a través del porta www.freedom.cat durant la presidència espanyola de la CEE.

Any 2010 es dissenyen i es composen les lletres blanques de metre d´alçada que a partir de la manifestació del 10 de juliol d´aquell any, serán visibles en totes les concentracions venideres. I que són des d´aquell dia portada de diaris d´arreu del món, i imatge d´obertura de notícies.

L´11 de setembre de 2010 organització de la crema del Decret de Nova Planta per part de Jordi Fàbrega, portaveu de Decidim.cat, delegat del Govern a la Catalunya Central i alcalde de Sant Pere de Torelló.

L´any 2010 l´organització de l´Acte d´Estat a Sabadell i l´edició del curt: http://vimeo.com/9894705

Aprovació de moció futurs espais de memòria dedicats a Ballester a les viles de Viladamat (Alt Empordà), Palau Solità i Plegamans (Vallès Occidental), Armentera (Alt Empordà), Les Borges Blanques (Les Garrigues), Arenys de Munt (Maresme).
I l’obtenció de plaques commemoratives al costat de l´estelada onejant a Vilalba Sasserra (Vallès Oriental), Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà).

La col·laboració en el reportatge "l´estelada" del programa "30 minuts" de Televisió de Catalunya, emès el 8 de setembre de 2013.
(02/12/2013) - Us esperem a tots a la presentació pública de la plaça Vicenç Albert Ballester a Barcelona, el proper dissabte 14 de desembre a les 11:30h

En nom de la Comissió Centenari de l’Estelada us volem convidar a la presentació pública de la plaça Vicenç Albert Ballester a Barcelona, el proper dissabte 14 de desembre a les 11:30h.

Aquesta demanda ha estat aprovada per l’ajuntament del cap i casal, just en el setanta-cinquè aniversari de la mort del creador de la bandera independentista.

També serveix aquesta invitació per comunicar-vos que el mateix dia de la inauguració, serà el dia en que la Comissió ja donarà per finida les seves activitats.

Volem convidar a tots els que aquests anys ens heu ajudat a difondre arreu la bandera de l’estel solitari. Moltíssimes gràcies per donar-nos un cop de mà durant aquests 5 anys d’activisme.

Localització: Plaça triangular que hi ha entre els núm. 2-4-6 del carrer del Comerç i el passeig de Lluís Companys.

Ciutat Vella – Barcelona

Dia: dissabte 14 de desembre

Hora: 11:30h.

La descoberta de la placa anirà a càrrec de l´alcalde de Barcelona Xavier Trias que clourà els diferents parlaments de l´acte, entre els que s´hi confirma el de la pròpia Comissió del Centenari.

Durant la celebració, s´interpretaran diverses cançons a càrrec de la coral "Poble que canta" i de la cantautora Núria Inglès.

Entre els assistents a la inauguració s´hi espera la presència de diferents personalitats públiques de la societat civil.
(28/11/2013) - La web dels caça estels.

Ajuda als inventors del projecte http://www.caçaestels.com/ a localitzar totes les estelades que hi ha arreu del país.

Enllaç al web caçaestels.com
(06/11/2013) - Us fem saber que el proper dissabte 14 de desembre, es farà la inauguració de la plaça Vicenç Ballester a Barcelona

Ens agradaria comptar amb la vostra assistència, a dia d’avui tenim confirmada la de l´alcalde Trias.

De fet molts de vosaltres ja sabeu els grans esforços que hem hagut de fer per aconseguir aquesta petita victòria.

Us preguem que si no us voleu perdre aquest acte històric us el marqueu ja a les vostres agendes.

Quant tinguem concretats hora i contingut de l’acte us passem més informació.

Enllaç a la notícia al canal 3/24
(10/10/2013) - L´HOMENATGE A VICENÇ ALBERT BALLESTER, PARE DE L´ESTELADA, SEGUEIX CREIXENT A MOLTS POBLES DE CATALUNYA. A dos dies del dia de la “hispanidad”, deu poblacions ja tenen o tindran llocs a la memòria del creador de l’estelada.

El passat 6 de juliol de 2013, culminava a Barcelona un procés de reconeixement a l´editor i activista polític Vicenç Albert Ballester, considerat pare de la senyera Estelada independentista. Després de setanta anys de fer-se la petició al consistori municipal, Ballester obtenia un espai públic a la capital catalana: la placeta Vicenç Albert Ballester, al barri de la Ribera, prop del Born, a Ciutat Vella. Amb els reconeixements fets anteriors al de Barcelona de Vic el 2008 i a Girona el 2009, arriba ara el torn de noves poblacions catalanes que se sumen a l´homenatge popular.

Les viles de Viladamat (Alt Empordà), Palau Solità i Plegamans (Vallès Occidental), Armentera (Alt Empordà), Les Borges Blanques (Les Garrigues), Arenys de Munt (Maresme) han aprovat en moció futurs espais de memòria dedicats a Ballester, i Vilalba Sasserra (Vallès Oriental), Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà) han posat plaques commemoratives al costat de l´estelada onejant.

Les recents informacions que anuncien que el proper 12 d´octubre (festivitat espanyola de tradició franquista) es produiran manifestacions en les que s´hi convida a participar-hi a partir de l´exaltació de la violència feixista i neonazi, la Comissió de l´Estelada es reafirma en el seu caràcter cívic i polític constructiu, consistent en la recuperació i homenatge a aquelles figures i icones nacionals, com Ballester i l´Estelada, configuradores del nostre caràcter més noble: el que es basa en la defensa de les llibertats, reforçades avui per la demanda majoritària de poder ser referendades a les urnes per via de referèndum.

És per això que rebutgem totes aquelles manifestacions convocades a Catalunya durant el 12 d´octubre, construïdes a partir de missatges de catalanofòbia explícita, com ara la crema d´estelades, imatges de participants a la Via Catalana o càrrecs electes.

No obstant, invitem a la població catalana a que es desmarqui d´aquests actes, ni tant sols per rebutjar-los presencialment i, en el seu lloc, segueixi proposant activitats de caràcter reivindicatiu i constructiu com són els ja citats homenatges locals a Vicenç Albert Ballester i a la senyera del triangle i l´estel. D´aquesta manera s´evitaran enfrontaments inútils a la nostra causa que tant sols busquen, per part d´alguns mèdia, donar una mala imatge del Moviment d´alliberament nacional català cap a la població catalana indecisa amb el procés.

Així doncs, aquest proper 12 d´octubre:
Reivindiquem els grans desconeguts de la memòria històrica! Més Estelada que mai!
S'estan mostrant 10 notícies (51-60) d'un total de 362.
Pàgina 6 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí