(01/05/2015) - Ep que no t´enganyin! Les Banderes Negres han de ser certificades.

Els que rebeu les Banderes Negres ha partir d´aquesta data rebreu en el packaging un adhesiu de vinil com el que teniu a la imatge. Això garantirà que la Bandera segueix els criteris que ens van donar el vexil•lòleg Josep Porter-Moix, el dibuixant de recreació històrica Francesc Riart i l´Historiador Francesc Xavier Hernàndez, certificant-ne aquest estendard pel Tricentenari.

No acceptis imitacions.

Europa Press parlava de la campanya per tals que els Ajuntaments lluïssin la Bandera Negra l´11s
(06/03/2015) - La Fundació Reeixida, en defensa de la llengua, la cultura i la memòria nacional de Catalunya es complau d´adreçar-vos el següent Comunicat:

En vistes a la imparable recentralització administrativa del govern espanyol que està eliminant a marxes forçades l´autogovern català, i la ferotge repressió contra les institucions i personalitats catalanes com la que ha sofert darrerament el jutge Santiago Vidal, censurat per haver redactat una nova constitució per a la Catalunya, us convidem a fer pinya davant d´aquesta escomesa i us demanem a tots a demostrar al món que la resposta que hi donarem com a poble català, estarà a l´alçada.

Per això, d´entrada, us emplacem a tots a:

Girona, el diumenge 8 de març,
a les 12 del migdia,
a l´auditori de la ciutat,
a l´acte nacional:

"NO HI HA DRET"

En suport a la ferma tasca realitzada per Santiago Vidal. Us convidem a tots i a totes a recolzar dignament a un català de Vilanova que, en plantar-se d´aquesta manera tant solemne davant la metròpoli, considerem que s´ha convertit ja en el nostre Jefferson de Virgínia. Ell ja ho ha proclamat amb les paraules escrites i els fets. Siguem ara nosaltres, dignes de la seva valentia, proclamant davant d´Espanya i França que ja no serem mai més una colònia explotada, ni mai més una província sotmesa. Proclamem que tornem a ser una nació lliure i sobirana, perquè els seus homes i dones, així ho hem decidit.


Declaració de l´Executiva nacional de la Fundació Reeixida
a La Garriga, Catalunya, 6 de març del 2015
Fundació Reeixida
www.estelada.cat

Informació complementària de l´acte: https://www.unanovaconstitucio.cat/dona-el-teu-suport-al-jutge-vidal/
Paraules del propi Santiago Vidal:

http://www.lluisbrunet.cat/llb_w/reportatges/paisoscatalans/Araeslhora/pc_Araeslhora_002/rd_b_06.html#.VPm8B_mG8T-

Declaració d´independència de les tretze colònies (embrió dels EUA) respecte l´imperi britànic a la sèrie John Adams: https://www.youtube.com/watch?v=nrvpZxMfKaU
(09/01/2015) - SamCat meets freeCatalonia

La producció tèxtil de roba casual i amb disseny de qualitat feta al nostre país està d´enhorabona.
L´empresa manresana SamCat i la marca freeCatalonia, associada a projectes com el Centenari de l´Estelada, la BanderaNegra i d´altres iniciatives sota el paraigües de la fundació Reeixida han decidit fer una joint venture per fer créixer la imatge dels nostres símbols arreu a través de les aplicacions en marxandatge tèxtil.

SamCat ja treballa amb èxit amb l´empresa VamCats per promocionar calçat de qualitat amb una imatge nítidament sobiranista. Amb l´acord amb freeCatalonia el projecte s´amplia amb les aplicacions tèxtils del renovat símbol nacional de resistència, la Bandera Negra de lluita a ultrança per la llibertat.

La reivindicació creix i es fa visible cada dia més. Una magnífica oportunitat per a innovar amb noves imatges de símbols que havien quedat oblidats. Avui els recuperem. Fins a la victòria i més enllà!

Si voleu fer comandes d´aquestes samarretes no dubteu a demanar-les al nostre web: www.estelada.cat O www.freecatalonia.com
(03/12/2014) - Als interessats en aconseguir una Bandera Negra disposem d´aquests punts de venda oficials per a tots els que no la vulgueu rebre a casa

Barcelona (Barcelonès):
- El cau del Poble Nou, Rambla del Poble Nou 36. Poble Nou
- Vilaweb. Carrer Ferlandina, 43. El Raval
- Mai Morirem Crew. Carrer Torrent de l´Olla, 160. Gràcia
- Partisano. De les Sitges,8. Barcelona
- Productes de la Terra. Pl.de la Vil.la de Gràcia,20. Gracia

Lleida (Segrià):
-Boira Densa. Carme,33 Baixos

Vic (Osona):
-Cor Català. Cardona,1

No accepteu imitacions! Recordeu que la Bandera Negra és un ©Disseny registrat. Tots els drets reservats.

Els espanyolistes de VozPopuli indignats amb la Bandera Negra
(27/10/2014) - La Comissió Centenari de l´Estelada es citada a un reportatge de la BBC on s´explica el significat de la Bandera Separatista.

Tot seguit podreu llegir part de la notícia on sortim citats:
La bandera independentista catalana, que se ha convertido en el decorado habitual de los balcones de Barcelona o de las gradas del Camp Nou, el estadio del Barça, se inspiró en las banderas de dos territorios que se separaron de España, Cuba y Puerto Rico.
Se denomina "estelada" y fue creada en 1918 por Vicenç Albert Ballester, un nacionalista catalán, tras su visita a las dos islas que se habían independizado recientemente del país europeo.
Su creador tomó como base el fondo de cuatro barras rojas sobre fondo amarillo de la senyera, el símbolo territorial de Cataluña desde la edad media.
Ballester añadió una estrella blanca de cinco puntas sobre un triángulo azul equilatero.
La estrella se había convertido en un icono del nacionalismo de aquellas décadas. Simbolizaba la libertad, mientras que el triángulo era una alusión divina y representaba la estabilidad.
"La lucha de Cuba por su independencia era ya sequida con atención por los catalanistas del siglo XIX", explica el sitio web del grupo Comissió del Centenari de l´Estelada.
"La simbología de los cubanos insurgentes influyó decisivamente en los independentistas catalanes que residían en la isla, a la hora de diseñar su nueva enseña de combate"...

Enllaç a la notícia a la BBC
(20/09/2014) - Girona homenatja el creador de l´estelada gràcies a les gestions de la Comissió del Centenari de l´Estelada(avui Fundació Reeixida)

Girona va homenatjar ahir el creador de l´estelada, Vicenç Albert Ballester, amb una hissada de la bandera independentista i la descoberta d´una placa commemorativa als jardins de Montilivi que porten el seu nom. L´acte va servir per reconèixer el creador d´una icona que actualment és coneguda internacionalment. L´alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va ser l´encarregat de presidir l´homenatge, celebrat ahir al migdia.

L´acte va congregar un centenar de veïns del barri. Puigdemont va descobrir la placa de reconeixement, mentre que el president de l´Associació de Veïns de Montilivi, Ramon Ternero Ternero, i el del barri de Palau-sacosta, Romà Monreal, van protagonitzar conjuntament la hissada de l´estelada. L´homenatge es va tancar amb la interpretació de l´himne d´Els Segadors per part de la Coral de Montilivi i de tots els assistents.

Puigdemont va recordar que "quan es va aprovar per ple posar el nom de Vicenç Albert Ballester a aquests jardins, ara fa sis anys, la bandera estelada era una bandera que difícilment travessava gaires fronteres. Avui és una icona reconeguda internacionalment. Se sap que és el símbol de la reivindicació d´un poble que vol ser lliure i independent". El batlle va afegir que l´emplaçament escollit per a l´estelada "és un espai digne i adequat" per tal de reconèixer "la memòria, l´obra i el compromís" de Ballester i que és també "un espai públic dedicat a la importància que tenen les conviccions i els ideals". Per acabar, va afirmar que l´ideal de Vicenç Albert Ballester "insubornable, però potser minoritari i incomprès" ara fa 100 anys, "era noble i era de justícia, i, per això, finalment ha arribat a tothom".

Per la seva banda, el filòleg i impulsor de la Comissió del Centenari de l´Estelada Joan Marc Passada va fer una glosa de la figura de Vicenç Albert Ballester, a qui va descriure com "un dels fundadors del moviment independentista contemporani", que exemplificava "un missatge d´unitat en el front sobiranista" i un personatge que "forma part de la intrahistòria de Catalunya, la història dels petits personatges, que cal recuperar".

En nom dels familiars del creador de l´estelada, Núria Sastre Domènec va afirmar que l´acte i els actes organitzats per la Comissió del Centenari de l´Estelada en el seu moment han ajudat la família "a il·luminar la vida i la història" i "a recuperar la memòria d´aquest parent que ens era una mica llunyà". I va concloure dient que "aquí ens té 100 anys després, generacions diferents i de diverses procedències, per continuar la seva lluita".

El president de l´Associació de Veïns de Montilivi, Ramon Ternero, va posar èmfasi en la importància que té per al barri que s´hagin dedicat i reconegut carrers i places de la zona a diversos noms importants de la llengua catalana i la història del país, com el mateix Ballester però també Joan Coromines, Josep Clarà i Ayats, Àngel Serradell, Josep Maria Corredor o Maria Aurèlia Campmany. "Avui és pertinent, potser més que mai, fer aquest homenatge i hissar la senyera estelada", va destacar.

La notícia al diari de Girona
(11/09/2014) - La Bandera Negra un èxit gràcies a tots vosaltres!

Volem agrair a tots els que ens ajudat a difondre arreu aquesta històrica bandera, l´hem vist en les Marxes de Torxes, a la V, a Ajuntaments, a moltes vivendes.
Moltísimes gràcies per les fotos que ens heu enviat.
Molt bona feina.
Viurem Lliures!

Notícia a l´Avui on s´explica que l´ADAC de Girona i el seu president Joan Sibill fan referència a l
(10/09/2014) - 35 ajuntaments catalans ja han accedit a la nostra demanda de lluir la Bandera Negra l´11 de setembre

El llistat actualitzat fins avui mateix és:
Igualada (capital de la comarca de l´Anoia)
Sant Martí de Tous(Anoia)
Carme (Anoia)
Jorba (Anoia)
Llançà(Alt Empordà)
Viladamat(Alt Empordà)
Vilajuïga(Alt Empordà)
Selva del Camp(Baix Camp)
Corbera (Baix Llobregat)
Olesa de Montserrat(Baix Llobregat)
Deltebre(Baix Ebre)
Sallent(Bages)
Gironella(Berguedà)
Sant Julià de Cerdanyola(Berguedà)
Tarrés(Les Garrigues)
Balenyà(Osona)
Calldetenes(Osona)
Folgueroles(Osona)
Hostalets de Balenyà(Osona)
Les Masies de Roda(Osona)
Malla(Osona)
Sant Boi de Lluçanès(Osona/Lluçanès)
Sant Julià de Vilatorta(Osona)
Sant Martí de Centelles(Osona)
Sant Pere de Torelló(Osona)
Santa Eulàlia de Riuprimer(Osona)
Tona(Osona)
Torelló(Osona)
Pardines(Ripollès)
Sant Pau de Seguries(Ripollès)
Riells i Viabrea (La Selva)
Riudellots de la Selva (La Selva)
Sant Hilari de Sacalm (La Selva)
Sant Feliu de Codines(Vallès Oriental)
Verdú(Urgell)

Notícia a Nació Digital conforme Riells i Viabrea penjarà la Bandera Negra aquest 11 de setembre
(09/09/2014) - La bandera Negra llueix al Palau de la Música

Ahir el Cor Jove dels Països Catalans, conjuntament amb l´Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC) van fer un concert al Palau de la Música, on interpretaren un seguit de peces tradicionals catalanes i l´obra "Catalunya 1714" de Salvador Brotons.

Uns quants membres del Cor, van decidir que era important donar visibilitat a la Bandera Negra del Tricentenari.

Al final de tot, i quan quedava l´última peça per a interpretar (els Segadors) la Bandera Negra va voleiar conjuntament amb un mar d´estelades tradicionals, moltes de les quals eren del propi públic.

Des del nostre web no podem més que agrair aquest gest als valents cantaires.

VIUREM LLIURES!
(07/09/2014) - Fins a dia d´avui 6 Marxes de Torxes lluiran la Bandera Negra

Agraïm als organitzadors de les Marxes de Torxes de:
La Barceloneta(Barcelona)
Deltebre(Baix Ebre)
Sant Boi de Llobregat(Baix Llobregat)
Sant Feliu de Llobregat(Baix Llobregat)
Calella(Maresme)
Pineda de Mar(Maresme)
Que portaran davant de la Marxa la Bandera Negra certificada.

El portal espanyol CronicaGlobal es fa ressò dels ajuntaments catalans que penjaran la Bandera Negra
S'estan mostrant 10 notícies (31-40) d'un total de 362.
Pàgina 4 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí