(16/03/2008) - Apareixem a la Revista Canvi16 nº114 - Del 15/02/08 al 15/03/08

La Comissió del Centenari de l´Estelada, apareix a la pàgina 73 de dita revista.
Segons la Comissió 100 anys d´estelada, l’any 1908 es va fer la fotografia més antiga que es conserva d´una estelada: enguany fa cent anys.
Sembla que la bandera independentista la va dissenyar Vicenç Albert Ballester (1872 - 1938), de la fusió de les quatre barres i del triangle amb estrella de la bandera de Cuba, on Ballester va residir i va admirar la lluita contra l’Imperi espanyol.
El triangle blau representa el cel –la humanitat– amb l’estel blanc de la llibertat al mig. Arran del centenari ja es preparen exposicions i la reedició de L´origen de la bandera independentista de Joan Crexell.

Enllaç al número de la Revista Canvi16
(15/03/2008) - El centenari de l´estelada ja té un myspace

Hem volgut portar el centenari de la bandera estelada cap al món del myspace.
Tot seguit us posem el link cap al nostre espai virtual a la xarxa.
Endavant!

Link del myspace 100 anys d´estelada
(14/03/2008) - L´estelada compleix 100 anys i la societat civil ja prepara la celebració de l´efemèride

El símbol català unitari de reivindicació nacional per tal d´esdevenir un poble lliure, l´estelada, compleix un segle de vida l´any 2008 i diferents entitats independentistes ja estan preparant múltiples i diversos actes per tal de reivindicar-lo.
Els organitzadors, però, no només volen destacar la importància del símbol, sinó que també volen aprofitar l´efemèride per reclamar que, complerts "els 100 anys com a moviment d´alliberament nacional", l´independentisme és un fet clau que no es pot obviar en la història social contemporània i que, per suposat, ara més que mai, la independència de Catalunya és una reivindicació necessària...

Els organitzadors dels actes, que encara estan en una fase embrionària i volen anar aglutinant diferents sectors del catalanisme, tenen diferents idees al cap, però ja estan preparant exposicions sobre l´origen i la història de l´estelada perquè recorrin el país, un acte de desgreuge als repressaliats per defensar l´estelada, la reedició d´un llibre sobre l´origen de l´estelada, aconseguir el suport d´historiadors i intellectuals o aconseguir que l´estelada recorri durant el 2008, el màxim d´indrets del planeta i així internacionalitzar el símbol.

La campanya, que ja té l´adhesió d´intellectuals com Oriol Junqueras, historiador de la UAB, Fermí Rubiralta, historiador i politòleg , Jaume Ranyer, escriptor i professor de la URV o Josep Guia, professor de matemàtiques a la Universitat de València, argumenta que tot i que el naixement de l´estelada no és l´inici de l´independentisme, aquesta bandera és la que "millor simbolitza el recorregut centenari del moviment d´alliberament nacional".

Els organitzadors, també han tingut en compte a l´hora d´escollir la data el que ells defineixen com a "la idoneïtat del moment favorable per fer-ho". Pels promotors, l´actual estat d´opinió i exemples com la llei del memorial democràtic faciliten aquest pas de recuperar la nostra pròpia memòria històrica de lluita. A més, han decidit fer coincidir la commemoració de l´estelada amb la del 40è aniversari de la creació del PSAN (Partit Socialista d´Alliberament Nacional), organització amb pes polític important dins de l´independentisme durant la transició i els anys posteriors i que va popularitzar l´estelada amb l´estel roig.

La data escollida com a origen de l´estelada és, per cert, una fotografia de l´any 1908 a la seu de la Lliga Nacionalista Catalana de París. La primigènia estelada duu, a diferència de l´actual, un romb blau amb un estel blanc a l´interior. Un segle després, l´estelada és una realitat i una referència per a molts de catalans i catalanes.


Enllaç a tribuna catalana
(02/03/2008) - Parlament de la Comissió de l´Estelada a l´Aplec de Sant Sebastià (Osona) penjat a Vilaweb TV Vic

El dia 1 de març es celebrà l’Aplec Independentista a l’ermita de Sant Sebastià (terme municipal de Vic - parròquia de Santa Eulàlia de Riuprimer) organitzat per l’Associació Cultural EspaiCat on forem convidats a parlar junt amb:
-Xevi Rovira, regidor de Santa Eulàlia de Riuprimer, el qual demana que l’ermita fos declarada Monument Històric d’Interès Nacional.
-Elisenda Paluzie, membre impulsora de Sobirania i Progrés.
-Joan Marc Passada com a membre de la Comissió.

Si cliqueu l´enllaç veureu el nostre parlament

El vídeo de Vilaweb TV Vic
(01/03/2008) - L´estelada ja te un video explicatiu a Vilaweb TV

Ja tenim el primer vídeo on s´explica la història de la bandera de combat.

El vídeo de Vilaweb TV
(29/02/2008) - El portal www.histocat.cat es fa ressò de la comissió del centenari de l´estelada

Els historiadors catalans aplegats al voltant d´aquest portal ens donen oportunitat per explicar que volem commemorar.

El text que apareix a histocat.cat
(29/02/2008) - L´origen i el centenari de l´estelada ja apareixen a la wikipèdia

El diccionari global ja parla del centenari de la bandera per la independència de Catalunya.

Significat a la Wikipèdia
(28/02/2008) - Des del País Valencià informen sobre els 100 anys de l´estelada

L´avanç digital informa sobre les nostres activitats.

La notícia a L´avanç.com
(28/02/2008) - El portal www.e-notícies.com es fa ressò de la comissió del centenari de l´estelada

e-Notícies informa sobre les activitats que posarem en marxa per celebrar el centenari de l´estelada.

La notícia a e-notícies
(28/02/2008) - El portal www.llibertat.cat es fa ressò de la comissió del centenari de l´estelada

Llibertat.cat informa sobre les activitats que posarem en marxa per celebrar el centenari de l´estelada.

La notícia a llibertat.cat
S'estan mostrant 10 notícies (351-360) d'un total de 362.
Pàgina 36 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí