(30/04/2008) - La campanya "100 cims-100 anys" en 15 dies, ja ha fet 23 cims

La campanya per a coronar 100 cims d´arreu del món amb l´estelada commemorativa ha superat en menys de 15 dies més del 20% del total de cims
proposats d´assolir. L´èxit de la recollida de les estelades commemoratives ha estat tan gran que la Comissió del centenari, s´està plantejant de reeditar més material per tal que tothom que hi estigui interessat en participar-hi, pugui disposar de la seva senyera estelada.
Com a notícia a destacar, podem dir que l´estelada ja ha coronat el cim més alt de l´Europa occidental: El Mont-Blanc, als Alps

A la foto Sergi Blàzquez Vicepresident Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes presentant l´estelada commemorativa.


www.seleccions.cat
(28/04/2008) - Pàgina sencera a Esquerra Nacional

El setmanari que edita el partit independentista Esquerra Republicana de Catalunya, ens dedica pàgina sencera, a la secció fent país.

Enllaç a l´edició d´Esquerra Nacional nº93
(25/04/2008) - El 25 d´abril l´estelada com sempre a València!

La diada del 25 d´abril la gent d´Esquerra Camp de Morvedre van fer una acció a un monòlit que conserva el jou i les fletxes de la barbàrie franquista. Aquest es troba entre el terme de Benavites (Camp de Morvedre) i Almenara (La Plana Baixa).
L´acció va consistir en fabricar una l´estelada amb una planxa metàl·lica, afegir el topònim de les comarques i (ja que aquí encara només indiquen les divisions provincials i no hi ha ningun rètol amb el nom de les comarques) i pujant-la amb bastides caragolar-la al monòlit tapant el maleït símbol feixista.
Tot plegat va resultar una festa reivindicativa que no va suposar cap mal de cap ni inconvenient per a ningú.
L´acció va estar molt celebrada i es feren ressò molts mitjans de comunicació (fins i tot els que ens són hostils).

Enllaç al portal de l´estelada sobre el jou i les fletxes
(22/04/2008) - Participació a la Trobada Mundial de Casals Catalans

La comissió del centenari de l´estelada va participar el passat dia 22 d´abril a la IV Trobada mundial de casals catalans, celebrada al Palau de Congressos de Tarragona.
L´esdeveniment, organitzat per la Direcció General d´Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya, va comptar amb la presència d´uns tres-cents participants de més de x casals, que representen a la comunitat catalana a l´exterior.
La intervenció de la Comissió, a càrrec d´Oriol Falguera i Joan-Marc Passada, va glossar sobre la indosoluble relació històrica que lliga l´origen de l´estelada amb la diàspora catalana.
La seva ponència va fer un repàs de la presència pionera de l´estelada en els distints casals catalans d´Amèrica, especialment els de Cuba, i el seu recorregut per arreu del món; es passà una animació que va repassar el recorregut històric de l´estelada des del seu naixement l´any 1908 fins arribar a l´actualitat l´any 2008.
L´acte va tenir una segona part amb una petita mostra de documentació gràfica de la història de l´estelada.
Al final, els membres de la comissió van fer lliurament de l´estelada commemorativa editada per coronar els cent cims, als representants dels casals.
(15/04/2008) - Arribem al sud del país: ANNA Notícies es fa ressò de la celebració.

Al País Valencià ja arriben les notícies dels 100 anys de l´estelada.

Enllaç a ANNA Notícies
(15/04/2008) - Visca l´estelada! d´Isabel Clara Simó

S´ha creat la Comissió 100 Anys d´Estelada, per celebrar que el signe de l´independentisme ha fet un segle. Els actes, que ja han començat, són abundants: s´hi sumen festes -com en totes les celebracions- i alhora documentació històrica. La primera estelada que es veu en públic és romboïdal, al centre de la bandera, el 1908; després, el 1918, apareix la més característica: l´estelada blanca sobre un triangle blau. I el 1968, any de l´aparició del PSAN, el símbol esdevé un estel vermell sobre un triangle groc. Amb unes variants o altres, els fets demostren que fa un segle que hi ha símbols del moviment independentista, i que continuen vigents. L´aparició d´Espanya com a Estat és una llarga lluita per eliminar els moviments secessionistes, negant l´existència nacional de la perifèria de Castella. Hi ha qui gosa dir que les nacions perifèriques són un invent (?), mentre que Espanya és una realitat des dels romans... Confonen Hispània amb Espanya, esclar, i hi inclouen Portugal. Com també criden que l´independentisme és sempre proper al terrorisme. Quan Rajoy -un líder d´una grisor evident dins i fora del partit-, parla del "modelo de España" es refereix a la "indisoluble unidad de las tierras españolas", malgrat les notables alteracions del mapa mundial al llarg dels segles XX i XXI. És més, per agrair la contribució dels socialistes catalans a la seva victòria, Zapatero els ha donat dos ministeris, però mantenint Magdalena Álvarez (¡faltaría más!). Un dels ministeris, el de Defensa, ha estat per a Carme Chacón. Em pregunto què farà la flamant ministra si proclamem la independència: ¿enviarà les tropes espanyoles a disparar contra Catalunya, com diu la Constitució?

Enllaç al text publicat a l´Avui
(15/04/2008) - Sortim al diari Regió7

Alpinistes catalans plantaran la bandera independentista a l´Everest per commemorar els 100 anys de l´ensenya.
Un grup d´alpinistes de la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia, a Barcelona, plantaran l´estelada, a la cimera de l´Everest per commemorar els 100 anys d´història de l´ensenya. AGÈNCIES La Comissió 100 anys d´estelada ha presentat les activitats que es portaran a terme durant tot el 2008 per recordar el creador de l´ensenya reivindicativa catalana, Vicenç Albert Ballester.
La plantada de l´estelada a l´Everest forma part del projecte ´100 cims-100 anys´ de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalans que pretén portar la bandera independentista a 100 cimeres del món per reivindicar l´oficialitat de les seleccions esportives catalanes, a més de commemorar el centenari de l´ensenya.
De moment, durant la presentació dels actes del centenari de l´estelada, han confirmat expedicions també al Broad Pik del Pakistan, al Mount Witney dels Estats Units, al Gran Paradiso dels alps italians, a l´Ajbajtal del Tadjikistan, al Cervin-Materhorn dels alps italosuïssos.
A més, els activistes promouran un enviament massiu de postals reivindicatives a l´ONU, la reedició del llibre ´Origen de la bandera independentista´, de Joan Crexell, exposicions, l´entrada en l´Enciclopèdia Catalana d´un article dedicat a Albert Ballester, i promouran que els municipis catalans li dediquin un carrer.

Enllaç a la nótícia del diari Regió7
(15/04/2008) - El portal de fotos Flicr.com exposa fotos de l´acte del 14 d´abril.

Un dels responsables del portal estatpropi.cat ha penjat al web de fotos Flicr.com un extens reportatge fotogràfic de l´acte del 14 d´abril que presentà a la premsa els actes del centenari de l´estelada, celebrat a Òmnium Cultural amb la presència d´una nombrosa representació de la societat civil catalana.

Enllaç a flickr acte 14 d´abril
(15/04/2008) - Creuem fronteres altre cop!

La notícia del centenari s’ha internacionalitzat, el diari basc Gara fa esment del centenari la creació de la bandera independentista catalana.
Estem treballant per tal que la notícia aparegui a altres mitjans de comunicació d’arreu del món.

La notícia al diari Gara
Clica per veure la foto ampliada(14/04/2008) - Agraïment a tots els que ens han fet costat

Des de la Comissió del Centenari de l´Estelada volem agraïr a tots els presents en l´acte. I també volem disculpar a totes les següents persones no presents que per motius diversos, personals o de feina, han hagut de declinar la nostra invitació:

Molt Honorable Sr. Ernest Benach - President del Parlament
Afons López Tena - President del Cercle d´Estudis Sobiranistes
Toni Strubell - Comissió de la dignitat
Isabel-Clara Simó - Escriptora
Josep M. Terricabras - Filòsof
Francesc Ribera “Titot” - Cantant
Josep Guia - Membre del comité executiu del PSAN
Ramon Serra - Periodista de Ràdio Catalunya.ca
Xavier Jounou - Alcalde de Solsona per ERC
Jaume Ranyer i Alimbau - Jurista i escriptor
Miquel Sellarès - Secretari general de l’Opinió Catalana
Víctor Alexandre - Escriptor
Jordi Quera - Mountain Wilderness de Catalunya

Enllaç a la notícia de Tribuna Catalana
S'estan mostrant 10 notícies (331-340) d'un total de 362.
Pàgina 34 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí