(31/07/2008) - Tona (Osona) s´adhereix també al centenari

L´ajuntament de Tona (Osona), va aprovar ahir per majoria absoluta, 9 vots de CiU i 4 vots de Tona Futur (independents), la proposta presentada per Tona Futur per tal que aquesta diada nacional en motiu dels 100 anys de l´aniversari de la bandera estelada llueixi al consistori tonenc.
També ha entrat la moció per tal que algun dels proper carrers porti el nom del creador de la bandera independentista, Vicenç Albert Ballester, que gràcies a la tasca de la Comissió del Centenari ha entrat a l´Enciclopèdia Catalana.
Ja són quatre els ajuntaments que fins ara han aprovat aquesta moció.
En breu s´espera que més ajuntaments catalans es sumin a la campanya.
(31/07/2008) - El setembre l’exposició de l’estelada començarà a fer el seu camí

Les poblacions de la Vall del Ges a Osona, Sant Pere de Torelló del dia 7 al 9 de setembre, Sant Vicenç de Torelló del 10 al 11 de setembre i Torelló finalment del 12 al 14 de setembre, seran les primeres poblacions on es podrà veure l’exposició sobre el centenari de l’estelada.

Una altre exposició correrà entre el Fossar de les moreres i la Fira d’entitats al passeig Lluís Companys de Barcelona (Barcelonès) la diada nacional de l’11 de setembre.

El dia 12 de setembre es podrà veure a Perpinyà (Catalunya Nord) al Centre Cultural Català-Casal Jaume I on es farà un xerrada sobre l’origen de l’ensenya independentista.

Del 15 al 28 de setembre serà a Reus (Baix Camp).

A Olot (La Garrotxa) l’exposició serà present a la Fira de Sant Lluc que es celebra entre els dies 18 i 19 d´octubre a l’estand d’estelada2014.

A Igualada (L’anoia) es podrà veure entre el 14 al 28 de novembre al local d’ERC. On també es farà una presentació i xerrada el divendres dia.

A el Masnou (Maresme), lloc de naixement de Vicenç Albert Ballester del 29 de novembre al 19 de desembre es podrà veure a la seu de l’entitat Amics del Masnou.

Si esteu interessats en tenir-la a la vostre població, envieu un mail a: contacte@estelada.cat o truqueu al: 690 14 38 46
(30/07/2008) - La moció del centenari de l´estelada no prospera a Lleida

Ens informen des del Grup d´ERC de Lleida (Segrià) que la proposta per tirar endavant la moció del centenari de l´estelada no ha prosperat.
D´un total de 27 regidors, el sector espanyolista 15 del PSOE més els 3 del PP van votar en contra, mentre els 2 d´ERC més 5 de CiU (un regidor absent d´aquest grup) van votar a favor.
ICV marcant la seva línea habitual es va abstenir.

Enllaç al web d´ERC amb el text de la moció que van presentar
(30/07/2008) - Presentació de "Origen de la bandera independentista" de Joan Crexell.

Per la Diada de l´11 de setembre d´enguany es presentarà el llibre "Origen de la bandera independentista" de Joan Crexell a la Fira d´entitats de l´Arc de Triomf al migdia, que organitza cada any l´entitat "Gent de la Terra".
Aquesta serà una tercera edició especial del conegut llibre del traspassat historiador. Es tracta d´una renovada edició, corregida i augmentada amb noves fotografies i un nou pròleg de l´historiador de la Universitat Rovira i Virgili de Reus, Pere Anguera.
L´edició és a cura de Dalmau Editor, especialitzada en història i de reconegut prestigi en el seu camp. A la presentació hi assistiran la vidua de Joan Crexell i els seus fills i l´editor Rafael Català i Dalmau.
(30/07/2008) - La CUP proposa penjar l´estelada l´11 de setembre a la balconada del consistori gironi

Les CUP de Girona fan una proposició per demanar de penjar al balcó de l´Ajuntament de Girona la senyera estelada l´Onze de Setembre.

Enllaç a la notícia al web de les CUP de Girona
(30/07/2008) - Sant Llorenç Savall (vallès Occidental) també farà onejar l´estelada aquest 11 de setembre

L´ajuntament de Sant Llorenç Savall (vallès Occidental) ha aprovat aquest vespre la moció dels cent anys de l´estelada per 10 vots a favor (7 d´ERC i 3 de CiU), i l´abstenció del regidor del PSOE.
Ja és el tercer ajuntament que es suma a la moció.
(29/07/2008) - La CUP demana que l’estelada onegi a l’Ajuntament de Vic per la Diada Nacional

En el ple municipal de Vic del proper dilluns, dia 4 d’agost, la CUP presentarà una moció en la que es demanarà que els dies 10 i 11 de setembre d’enguany, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya i en commemoració del centenari de l’estelada, aquesta ensenya onegi al balcó de l’Ajuntament de la ciutat.
Aquesta proposta s’emmarca en la campanya de celebració del centenari de l’estelada impulsada per la Comissió Cent anys d’estelada.


Enllaç a la notícia a Osona.com
(28/07/2008) - A Arenys de Munt també lluirà l´estelada a l´ajuntament del 10 al 12 de setembre!

El passat 24 de juliol en el ple de l´ajuntament d´Arenys de Munt, es va aprovar per 11 vots a favor (4 AM2000, 3 ERC, 3 CiU i 1 CUP) contra els 2 del PSOE la Moció "per tal de recuperar i honorar el nom de
VICENÇ ALBERT BALLESTER I CAMPS i sumar-se així a la commemoració del centenari de l´estelada.
En el centenari de la senyera estelada es presenta aquesta moció per recordar al seu creador i perquè figuri en el balcó de l´Ajuntament durant els dies 10, 11 i 12 de setembre".


Enllaç al Ple de l´Ajuntament del dia 24 de juliol de 2008
(28/07/2008) - Degut al gran èxit de demanda de la moció per presentar a tots els pobles d´arreu de Catalunya, la publiquem tot seguit.

Que enguany la comissió del centenari de la senyera estelada celebra els cent anys de la bandera que impulsà i dissenyà Vicenç Albert Ballester el 1919, com a senyal de la lluita per una Catalunya lliure. Aquest símbol, que ja comptava amb antecedents gràfics el 1908, avui ja transcendeix els partits polítics, esdevenint una veritable icona catalana. Vicenç Ballester ha entrat enguany a l´Enciclopèdia Catalana, gràcies a la seva infatigable tasca en favor de les llibertats catalanes a través de múltiples iniciatives com les de la Reixa, l´Associació Catalana de Beneficència, l´Associació per l´Ensenyança Catalana, el Comitè Pro-Catalunya, les revistes "Renaixement", "la Tralla" i "l´Insurgent".

Per fer difusió d’aquest i altres actes s’ha creat la Comissió Centenari de la senyera estelada que difon aquesta efemèride mitjançant actes commemoratius i pedagògics.

Per tot l´exposat demanem:
Que el M.I. Ajuntament posi a debat en la comissió del nomenclàtor de la vila (o ciutat), la proposta del grup municipal de (posar partit) de nomenar un carrer o plaça dedicat al patriota català Vicenç Albert Ballester, per la seva meritòria biografia exposada a dalt.

Que en la Diada Nacional d’enguany, així com es participà en la campanya "Un País, Una Bandera", hissant en solitari la senyera catalana tradicional en senyal d´honor i respecte pels nostres símbols, es pengi a en un lloc destacat la senyera estelada, en commemoració del centenari de la seva creació i en record dels objectius pels quals va ser creada: la recuperació de la plena sobirania per a Catalunya.


Enllaç a la notícia del web 7dies de Vilafrana primer poble on s´ha aprovat la moció
(27/07/2008) - L´expedició “Terres de Ponent al Lenin 2008” marxa cap a l´objectiu.

L´expedició “Terres de Ponent al Lenin 2008” que s´ha adherit a la campanya 100cims-100anys, té tot a punt per tal de coronar el Pic Lenin.
Tant per l’antiguitat com per la trajectòria de l´expedició el cim del Lenin és una projecció lògica en la seva trajectòria com a alpinistes en quan a alçada dels cims. Tot i que n’existeixen molts d’altres de menys envergadura però tecnicament més complicats, les grans alçades són una realitat que forma part dels seus somnis com a muntanyecs.

Enllaç al web Terres de Ponent al Lenin
S'estan mostrant 10 notícies (291-300) d'un total de 362.
Pàgina 30 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí