(08/08/2008) - Ripoll és la quarta capital de Comarca que es suma al centenari

El dijous 7 d´agost el ple de l´Ajuntament de Ripoll (Ripollès) ha aprovat en ple, amb 14 vots a favor (la suma d´ERC i CiU) i l´abstenció dels dos regidors del PSOE. Amb aquesta ja són quatre les capitals de Comarca que es sumen a la celebració del centenari de l´estelada, posant per tant la bandera de l´estel solitari a l´ajuntament durant la diada nacional.

Així mateix els ajuntaments de Sant Quirze de Besora (Osona) i Les Borges Blanques (capital de Les Garrigues) han comunicat la seva adhesió a la iniciativa.
(06/08/2008) - Ajuntaments de CiU i ERC penjaran l´estelada l´11-S

La Diada d´enguany tindrà un color diferent. Si més no en algunes balconades consistorials. Amb motiu del centenari de la bandera independentista, la Comissió 100 anys d´Estelada promou una iniciativa perquè els ajuntaments pengin aquesta senyera durant la Diada. De moment ja s´hi han adherit dotze consistoris, en la majoria dels casos amb el vot a favor de CiU, ERC i la Candidatura d´Unitat Popular (CUP). Aquesta darrera formació ha estat l´encarregada de presentar la moció en bona part dels municipis. Entre les ciutats que lluiran l´estelada l´Onze de Setembre hi ha dues capitals de comarca, Vilafranca del Penedès i Figueres.
Els municipis osonencs de Calldetenes, Manlleu, Tona i Santa Eugènia de Berga també s´han sumat a la iniciativa i, al Maresme, els ajuntaments d´Arenys de Munt i Vilassar de Mar. En aquesta població costanera, la moció ha comptat també amb el suport del PSC, que s´havia desmarcat de la proposta en la resta de municipis on s´havia presentat.
... per acabar de llegir l´article aneu a l´enllaç de sota.

Enllaç a la notícia complerta a l´Avui
(05/08/2008) - Cardedeu al Vallès Oriental és la desena població a assumir la Moció del Centenari

Rebem des de Cardedeu que el 31 de juliol es va aprovar amb els vots a favor de ERC, CiU i CUP (11 de 17 regidors) que l´estelada es penji a l´Ajuntament durant la diada d´enguany, arribem per tant a la desena de poblacions catalanes adherides a la Moció del Centenari.
Per tal d’assolir el màxim consens es va portar a ple la moció presentada per la CUP.


Enllaç a la notícia publicada a e-notícies
(04/08/2008) - Vic (Osona) en breu tindrà un carrer dedicat a Vicenç Albert Ballester

La moció de la CUP presentada a l´ajuntament de Vic per tal que es pengi al balcó de l´Ajuntament la senyera estelada els dies 10 i 11 de setembre, ha estat bandejada per una d´alternativa.
L´equip de govern CiU+PSOE+ERC ha presentat una moció alternativa en la qual es preveu donar el nom de Vicenç A. Ballester, creador de l´estelada, a un carrer de la ciutat, tal i com es proposa des de la Comissió 100 anys d´estelada; i també l´adhesió a l´homenatge del centenari de l´estelada a través de l´acte de la marxa dels vigatans, que es fa en motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

Enllaç a la notícia analitzada per Vilaweb Vic
(03/08/2008) - Les JNC fan entrar sol·licituds per tal que l´estelada onegi a diferents ciutats durant l´11 de setembre

La Joventut Nacionalista de Catalunya estant cursant instàncies a diferents pobles amb la que fan la sol·licitud que l´estelada onegi a diferents ciutats a la Diada d´enguany; Alhora encoratgan a la ciutadania a què es faci seva aquesta iniciativa i entri instàncies semblants al consistori que toqui.

Enllaç a la nota de premsa de les JNC
(01/08/2008) - ERC proposa que l´estelada presideixi els actes institucionals de l´11 de Setembre a Torelló

Aquest any es commemora el centenari de la bandera independentista.

Jordi Casals, portaveu d´ERC a l´ajuntament de Torelló, va proposar en el Ple de juliol de Torelló que, per commemorar el centenari de l´estelada, la bandera independentista presideixi tots els actes institucionals que es facin a Torelló en motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Casals va dir que no havien volgut presentar una moció per urgència, ja que això podria comportar ´certes reticències´ per part d´un dels grups del govern sociovergent, a l´hora de decidir sense temps per debatre internament.

Lluís Bassas, alcalde accidental i portaveu de CiU, va dir que ´ja en parlarem´ i el PSC no es va manifestar.

Per la seva banda, ICV, que en principi recolza la proposta d´ERC, va proposar que es presenti una moció en la primera junta local de govern del proper curs polític, just abans de l´11 de setembre.

La primera imatge d´una estelada data del 1908, per això es commemora aquest any el centenari de la bandera independentista.


Enllaç de la notícia a Vilaweb
(01/08/2008) - Una altre població del Maresme a favor de l´estelada: Ara Vilassar

Per unanimitat es va votar la introducció d’una moció d’urgència, presentada per ERC, de suport al centenari de la creació de la senyera estelada.
La moció, que va ser aprovada amb els vots a favor de CIU, PSC, ERC i IC-Verds i el vot en contra del PP, demana que l’Ajuntament, entre altres accions de suport a la plataforma i els col.lectius que impulsen la celebració d’aquest centenari, pengi una bandera estelada el dia de la Diada i demana que en un futur que es doni el nom de Vicenç Albert Ballester a una plaça del nostre poble.

Enllaç a la notícia extreta de Radio Vilassar
(01/08/2008) - L´estelada onejarà també a Figueres (Alt Empordà): CiU i ERC de Figueres estrenen aliança perquè es pengi l´estelada a la Diada

Els tres grups que formen el govern de Figueres –CiU, PSC i ICV– van votar ahir de manera diferent per primer cop des que van subscriure el pacte. Es tracta d´una moció d´ERC perquè l´11 de setembre, al marge de la senyera, es pengi també en un lloc destacat la senyera estelada. CiU hi va donar suport, mentre que el PSC hi va votar en contra i ICV es va abstenir.

La moció presentada pels republicans per penjar la senyera estelada durant la Diada va prosperar amb el suport de CiU, que ni tan sols van donar explicacions per justificar el vot. El PSC i el PP hi van votar en contra, i el regidor d´ICV es va abstenir, tot i que va manifestar que tant li feia. La demanda dels republicans per sol·licitar la presència de la senyera estelada en un espai destacat de la ciutat –que no s´ha concretat– és per commemorar el centenari de la seva creació. En el ple d´ahir es va produir una sintonia més alta entre CiU i ERC que en sessions anteriors, i Santi Vila i Francesc Canet es van intercanviar alguns elogis, mentre que el portaveu republicà i el del PSC, Pere Casellas, van mantenir el distanciament habitual.


Llegir la notícia a Vilaweb
(01/08/2008) - Manlleu, Calldetenes i Santa Eugenia de Berga es sumen a la campanya

A dia d´avui els ajuntaments de la comarca d´Osona, Manlleu, Calldetenes i Santa Eugenia de Berga, han decidit participar en la commemoració de 100 anys de la bandera estelada, penjant-la al balcons dels ajuntaments respectius en la Diada d´enguany.
(01/08/2008) - A Espanya ja comencen a parlar de les mocions del centenari... apareixem al diari ABC.

Copiem fil per randa el que apareix a la notícia del diari ABC"Arenys de Munt (Barcelona) colgará la «estelada» en el balcón de su Ayuntamiento durante las celebraciones de la Diada Nacional de Cataluña, el 11 de septiembre, según el acuerdo del pleno municipal. Todos los partidos políticos -Arenys de Munt 2000, ERC, CiU y la Candidatura d´Unitat Popular (CUP)- excepto el PSC votaron a favor de una moción presentada por los independentistas de la CUP para que esta enseña independentista ondee en el balcón los días 10, 11 y 12 de septiembre...El concejal de la CUP Josep Manel Jiménez explicó que se trata, con esta iniciativa, de «homenajear a Vicenç Albert Ballester, quien diseñó y promovió hace cien años la "senyera estelada" como símbolo independentista». El Consistorio ya apoyaba la campaña «Un país, una bandera» y ahora se suma al centenario de la «senyera estelada». Es el segundo municipio que lo hace tras Vilafranca del Penedès."

Notícia al diari espanyol ABC
S'estan mostrant 10 notícies (281-290) d'un total de 362.
Pàgina 29 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí