(03/09/2008) - La Plataforma pel Dret a Decidir d´Osona demana a l´Ajuntament de Vic que reconsideri la decisió de no penjar l´estelada

La Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) d´Osona ha demanat aquest dimarts als grups polítics de l´Ajuntament de Vic que ´reconsiderin´ la seva decisió de no penjar la bandera estelada al balcó de la casa consistorial el pròxim Onze de Setembre. El portaveu, Eric Herrera, ha dit que el fet de tenir gent ´suposadament independentista´ al govern de la ciutat hauria de ser un element més per modificar la decisió inicial. Herrera ho ha dit en la presentació de la renovada secció de la PDD d´Osona, que s´ha ampliat. Si fins ara la secció comarcal osonenca estava format per un nucli ´molt reduït´ ara s´inicia una nova etapa amb la implicació de més gent de totes ´les capes socials´.

Enllaç a la notícia de l´Avui
(01/09/2008) - La cirereta del projecte "100cims-100anys": L´estelada a l´Everest.

Amb els alpinistes Xavi Arias i Xavi Aymar de l´expedició "Club excursionista de Gràcia-Barcelona al sostre del món" dalt de l´Everest, la campanya "100cims-100anys", que ha portat l´estelada a cent cims catalans i d´arreu, ha acabat de forma rodona.

La comissió del centenari finalment pot mostrar-vos la imatge dels dos escalador al cim més alt de la terra amb l´estelada commemorativa, conquerit pels dos muntanyencs el dia 21 de maig d´enguany. Tant com als dos Xavis, des de la Comissió agraïm de cor a tots els que heu colaborat en aquest projecte (i als que encara ho esteu fent), enviant-nos les vostres fotos després d´haver fet cim amb la bandera onejant. El vostre esforç físic, junt amb el vostre suport moral en la campanya en general, han fet que aquest projecte social hagi estat, sense discussió, un èxit espectacular.

Finalment un agraïment especial a la Plataforma pro-seleccions catalanes, L´Opinió Catalana, Òmnium Cultural, Mountain Wilderness de Catalunya i la llibreria Quera per seu suport tècnic i econòmic a aquesta idea. La seva confiança en el projecte des del primer dia ha fet possible que avui poguem parlar de la realitat d´aquest èxit.


Enllaç al web d´Infinit Emotions
(01/09/2008) - Seguim amb més adhesions, ja arribem a les 40 poblacions amb l´estelada per la diada

Avui hem rebut la confirmació que penjaran l´estelada a l´ajuntament:
Caldes de Montbui (Vallès Oriental)
Olost (Lluçanès-Osona)
Castellfollit de la Roca (La Garrotxa)
Riudaura (La Garrotxa)

Demà a Sabadell (Vallès Occidental) membres de la Comissió del Centenari i d´Òmnium Cultural Sabadell s´entrevistaran amb tots els grups municipals, per tal d´intentar aconseguir l´entrada de la moció al consistori.

Enllaç a les notícies de Yahoo parlant del centenari de l´estelada
(31/08/2008) - Barcelona, encara pendent del carrer dedicat a Vicenç Albert Ballester.

Publiquem a continuació l´escrit de resposta a les gestions per tal que Barcelona disposi d´un carrer dedicat a Vicenç Albert Ballester, seguint la ja formulada en el seu dia per l´historiador Joan Crexell Playà i teòricament ja acceptada pels membres de la ponència del nomenclàtor de la ciutat (fa més de 20anys):
"Podem informar que, en aquests moments, ni en els darrers cinc anys, no hi ha hagut cap expedient pendent d´aprovació amb aquest nom.
No obstant, el nom Vicenç Albert Ballester serà proposat a la Ponència del Nomenclàtor dels carrers de Barcelona, presidida actualment pel Primer Tinent d´Alcalde, Sr. Carles Martí Jufresa, a la pròxima sessió a celebrar durant els mesos de setembre-octubre, atesa la commemoració d´enguany del centenari de la senyera estelada catalana. Aquesta proposta, una vegada hi hagi estat valorada per la Ponència, em tornaré a posar en contacte amb vostè per a fer-li saber l´acord pres.
Firma: La Secretària de la Ponència del Nomenclàtor."

Comunicat de la CUP en contra de la bandera espanyola i a favor de l´estelada als ajuntaments
(30/08/2008) - La Comissió Centenari de l´estelada co-organitza l´homenatge a Lluís Maria Xirinacs

Pocs dies després de la mort de Lluís Maria Xirinacs, es posava en marxa la preparació de l´homenatge nacional, a l´incansable lluitador per les llibertats del nostre poble.

Des de bon principi la Comissió Centenari de l´estelada fou el nucli vertebrador que formà l´equip que portarà a terme l´acte del proper 13 d´octubre al Palau de la Música - Xirinacs al Palau.

L´acte comptarà amb les intervencions de:
Mossèn Dalmau
Josep Guia
Rosa Calafat
Arcadi Oliveres
Víctor Alexandre
Lluís Planes
Oriol Junqueras

Enllaç a Xirinacs al Palau
(29/08/2008) - Ultimíssima hora: Ja són 35, les poblacions catalanes que hissaran l´estelada

Des d´avui o en els propers dies, quinze noves poblacions s´han adherit o s´adheriran a la iniciativa municipalista d´hissar l´estelada al balcó de l´ajuntament, per aquesta Diada.

Així les viles i ciutats que ho han decidit o que estan pròximes a fer-ho i que se sumen a les altres vint restants són:

Callús (Bages)
Alp (Cerdanya)
Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona)
Folgueroles (Osona)
Sant Vicenç de Torelló (Osona)
Orís (Osona)
Pals (Baix Empordà)
Palafrugell (Baix Empordà)
Caldes de Malavella (La Selva)
Subirats (Alt Penedès)
Seròs (Segrià)
Maià de Montcal (La Garrotxa)
Regencós (Baix Empordà)
Calders (Bages). Pendent que s´aprovi en el ple del dia 8 de setembre.
Bordils (Alt Empordà). Pendent que s´aprovi properament.

Notícia al diari El Punt parlant sobre les ciutats adherides
(28/08/2008) - El diari "La Razón" es fa ressò de la iniciativa municipal amb l´estelada

El diari "La Razón" publica un article sobre els ajuntaments que penjaran l´estelada per la Diada.

"La próxima Diada de Cataluña, que se celebra cada 11 de septiembre, tendrá un carácter institucional más soberanista, puesto que 19 ayuntamientos han decidido que la «estelada» -la bandera independentista catalana- ondee en solitario en sus balcones consistoriales. La iniciativa ha surgido de la comisión «100 anys d´estelada», y a ella se han adherido, en su mayoría, municipios con un alcalde de Esquerra Republicana. Nacionalistas de CiU también se han sumado a izar la enseña separatista e incluso el PSC ha votado a favor en localidades como Vilassar de Mar, Arenys de Munt.
La comisión (...) quiere conmemorar el centenario de esta «cuatribarrada que se inspiró en el diseño de la cubana. (...) La «estelada» adoptó elementos característicos de la bandera de Cuba como la estrella de cinco puntas (...).

Según la página web estelada.cat, un total de 19 ayuntamientos han tomado la determinación (...). A saber, Alfés, Arenys de Munt, Bellprat, Bellpuig, Calldetenes, Cardedeu, Figueres, Les Borges Blanques, Llançà, Montesquiu, Manlleu, Ripoll, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze de Besora, Santa Eugènia de Berga, Sant Martí de Tous, Tona, Vilafranca del Penedès y Vilassar de Mar. Todas estas localidades pasarán por alto la Ley de Banderas (...) que establece que la bandera de España ondee en el exterior y ocupe el lugar preferente en el interior de todos los edificios."

Enllaç a la notícia al diari espanyol La Razón
(28/08/2008) - L´"Avui" recull la notícia que ja "20 ajuntaments catalans faran onejar l´estelada per la Diada"

Enguany l´estelada fa cent anys i per a celebrar-ho la Comissió 100 anys d´estelada (www.estelada.cat) proposa als ajuntaments de Catalunya que facin onejar l´estelada el dia de la Diada.

"Volem des de l´11 de setembre proper que als ajuntaments del país onegin senyeres estelades, cadascú la seva i totes amb l´objectiu final d´alliberament social i nacional comú, en representació als anhels del poble", escriuen al seu facebook. De moment s´han adherit a la campanya vint poblacions catalanes, 4 d´elles capitals de comarca, que han aprovat la moció per penjar l´estelada des dels seus ajuntaments. Vegeu aquí el mapa d´ajuntaments adherits a la campanya, que ha elaborat www.estatpropi.cat

Enllaç a la notícia complerta a l´Avui
(27/08/2008) - Ivan Mambrillas glossa els 100 anys de l´estelada a Tribuna Catalana: Fa 100 anys que duem estrella i penó barrat

‘Duem estrella i penó barrat´. El vers pertany a Cançó futura (que arrenca així: ‘Guerra la guerra, fem-nos soldats:/serà la terra pels catalans´), una d´aquelles peces de l´entranyable Joan Salvat Papasseit que els catalans s´agraden de presentar com a subproducte poètic, fill del patriotisme deliqüescent d´un tísic... no fos cas que es popularitzessin i, de retop, algun lector maldestre les confongués amb un progama d´acció política. Papasseit proclama que, a més de barres, duem estel a començaments dels 20, poc després, segons sembla, que el masnoví Vicenç Albert Ballester superposés un estel blanc dins d´un trinagle blau a la bandera catalana i molt abans de la incorporació definitva de l´estelada en la iconografia política dels nostres Països ─recent i deguda, en bona part, als qui, als 70 i als 80, l´entusiasme que exhibia la policia en veure´n una mai no va dissuadir-los de brandar-la.
Segueix...

Enllaç al text complet d´Ivan Mambrillas
(27/08/2008) - La Ciutat de Barcelona li deu el nom d´un carrer a Vicenç Albert Ballester

Ara fa exactament 70 anys, un 25 d´agost del 1938, en la reunió del Consell Municipal de l´Ajuntament de Barcelona, a proposta d´Esquerra Republicana, es va acordar de donar el nom de Vicenç Albert Ballester a un carrer de Barcelona.
El text diu “per tal de perpetuar així la memòria d´aquest benemèrit patrici català que de manera tan ferma i abnegada lluità sempre en defensa dels postulats de Catalunya i de la Llibertat”.
Han passat 70 anys i Vicenç A. Ballester encara no té el nom del carrer que es mereixia i va ser aprovat per l´Ajuntament de Barcelona. L´excusa sempre era que el franquisme va esborrar moltes coses, després va venir el “postfranquisme” i tampoc es podia tocar res, després allò que en deien “transició” i, tombant i girant, ja fa 33 anys que es va morir el darrer Dictador, però ningú ha procurat refer l´acord de l´Ajuntament de Barcelona del 1938.
Per una altra part, V.A. Ballester tampoc és present a la Gran Enciclopèdia Catalana, ni al Petit Curial Enciclopèdic...
...Amb aquest historial costa creure que gairebé tothom s´hagi oblidat d´ell. Així com també costa creure que, aquell mateix 1938, a l´Alcalde de Barcelona se li va fer una petició: que l´illa de cases que donava al carrer Canuda i que va ser enfonsat pels bombardejos feixistes del 30 de gener del 1938 i va deixar un buit on es va instal.lar una plaça nova (que avui porta el nom de Villa de Madrid) fos el lloc dedicat al seu nom perquè en aquella illa de cases derruida era on hi havia la Unió Catalanista.
L´any 1988 ens consta que l´Ajuntament de Barcelona va reobrir l´expedient sobre el tema, però no en sabem res més.
Vicenç A. Ballester, com molts personatges anònims d´aquest país nostre, no ha rebut el reconeixement de la ciutat que el va veure néixer.
Esperem que, aprofitant l´embranzida de la campanya 100 anys d´estelada (de la qual ell també en va ser protagonista destacat ) podrem recuperar la memòria d´aquest català de Barcelona, injustament oblidat.

Enllaç al text escrit per Tomàs Callau al blog http://independentistescatalans.blogspot.com
S'estan mostrant 10 notícies (261-270) d'un total de 362.
Pàgina 27 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí