(14/09/2008) - La "democràcia" espanyola... molts ajuntaments catalans que han penjat l´estelada aquesta diada nacional han rebut la següent notificació:

De. Subdelegada del Govern a Barcelona
Att xxxx de l´Ajuntament de zzzz
Assumpte: Sol·licitud acords adoptats per diversos ajuntaments en relació amb l´ús de la bandera

A través dels mitjans de comunicació ens hem assabentat que el vostre Ajuntament ha aprovat recentment un acord relatiu a l´ús de les banderes a l´exterior de l´edifici consitorial durant la Diada Nacional de Catalunya.

Atès que, fins el moment, no ens consta que aquest acord hagi estat tramès a l´Administració General de l´Estat, tal i com preveu l´article 56.1 de la Llei 7/1985, de 2 d´abril, reguladora de les bases del Règim Local, us sol·licito que en disposeu la tramesa a aquesta subdelegació del Govern, en el termini relgamentàriament establert.

Cordialment,

Ciutadans i el govern civil contra l´estelada a e-notícies
(13/09/2008) - Podrien multar amb fins a 1.500 euros uns brètols que van robar l´estelada de Figueres

Quatre joves malfactors anticatalans van robar l´estelada que el consistori havia hissat a la plaça de Lluís Companys de Figueres amb motiu de l´Onze de Setembre, i ara, com que han estat enxampats, podrien haver de pagar una multa d´entre 750 i 1.500 euros. Els lladregots són de Blanes, Figueres, Castelló d´Empúries i Sant Miquel de Fluvià.

Els quatre suposats brètols espanyolistes que van sostreure l´estelada tenen edats compreses entre els 17 i els 24 anys, i només un és resident a Figueres. Els altres tres acusats també són, però, nats a Girona. Són de Castelló d´Empúries, Sant Miquel de Fluvià i de Blanes. Concretament, se´ls ha denunciat per incompliment de l´ordenança de civisme i convivència, i la multa que podrien haver de pagar oscil·la entre els 750 i els 1.500 euros. L´article infringit és en concret el 29, que estableix que «es respectarà l´arbrat i les plantacions de tota mena, així com totes les instal·lacions complementàries: escultures, fonts, instal·lacions d´enllumenat i de joc, tanques, papereres i mobiliari urbà, a més d´altres elements destinats a l´embelliment o utilitat dels espais públics».

La notícia complerta a l´edició d´El Punt/Vilaweb
(12/09/2008) - L´exposició del centenari cap a Perpinyà, Catalunya del Nord

El Casal Jaume I de Perpinyà ens va convidar a parlar sobre la història de la bandera de combat, l´estelada.
Asssistiren un trentena de persones, que varen poguer disfrutar d´una explicació, un power point amb molt material digitalitzat per la Comissió i una exposició que de Perpinyà anirà baixant fins a Alacant.


La guerra de l´estelada a l´Avui per Toni Cruanyes
(12/09/2008) - Hipocrèsia: Article de Vicent Partal parlant sobre les més de 100 estelades als ajuntaments catalans i la forma de tractar-lo que tenen els mèdia de tractar la notícia

Ahir va ser un dia històric. Més de cent ajuntaments van penjar la bandera independentista de forma oficial, amb el suport de mocions majoritàries dels consistoris. Els representants electes majoritaris de prop d´un milió de catalans van deixar clar així que la independència és una opció política a contemplar i van demostrar que es poden tancar files posant la nació per davant dels partits. En resposta a això molts mitjans, especialment els mitjans públics que paguem tots, van optar pel silenci incòmode, com si per amagar la realitat aquesta deixara d´existir i els partit socialista van optar sense embuts per la hipocresia verbal. Tenim tema, doncs.

D´ací uns anys la Diada del 2008 estic segur que marcarà una inflexió. Perquè en aquesta diada haurem arribat per primer vegada de forma explícita i visible a aquella estació on els socialistes i els sobiranistes ja no anem en el mateix tren -per dir-ho com ho sol dir en Carod. Més i tot: no és que "no anem" ja en el mateix tren sinó que anem en trens que porten direccions oposades i estan condemnats a xocar. Perquè els projectes que algunes formulacions han volgut presentar com a complementaris quan arriba l´hora de la veritat són el que són. I el que són és antagònics.
Segueix a l´enllaç...


Enllaç a l´article sencer
(12/09/2008) - A Barcelona, l´alcalde Hereu fa treure l´estelada ja que és una bandera "d´uns quants"...

A la capital catalana, les estelades a carrers i balcons que ha penjat la societat civil no han tingut el seguiment que podria esperar-se entre la classe política. Hereu no volia ni sentir-ne a parlar, d´estelades als balcons dels edificis oficials, i havia promès que, malgrat la decisió de la Junta de portaveus de penjar l´estelada a la seu del districte de Gràcia -en una votació guanyada amb els vots de CiU i ERC i els vots contraris d´ICV i PSC- ell com a batlle no permetria que es pengés la bandera ´d´uns quants´, malgrat no haver tingut cap mena d´inconvenient en penjar la bandera del poble gitano o la bandera del col.lectiu homosexual. Tot i això, els regidors catalanistes del districte van desafiar l´alcalde i van penjar l´estelada davant els aplaudiments del públic aplegat.

Entre les curiositats del dia a la capital catalana cal parlar del jove que, posant en perill la seva integritat, va enfilar-se a una grua de les obres de la Catedral per penjar-hi una estelada. Minuts després de l´ascens, els Mossos van convèncer el jove perquè baixés. Ho va fer, sí, però va deixar l´estelada al capdamunt de la grua, una estelada que, dies després, encara hi oneja.
(12/09/2008) - A Girona l´estelada fa perdre al PSOE-PSC per primera vegada des del 1979

El que va passar la setmana passada a l´Ajuntament de Girona és que el Partit dels Socialistes de Catalunya perdia una votació al ple municipal per primera vegada des del 1979. I el motiu no va ser pas altre que el decidir si estelada sí o estelada no a Girona. La unió d´Esquerra, Convergència i Iniciativa va tirar pel terra la votació conjunta de socialistes i populars.

La decisió va ser finalment de situar l´estelada en un lloc destacat, i no en el mateix edifici de l´ajuntament. D´aquesta manera es triava la Plaça Catalunya per penjar-hi l´estelada. Els col.lectius de l´Esquerra Independentista, que s´havien manifestat per reclamar l´estelada a l´Ajuntament tots els dies de l´any, van aconseguir una petita victòria en aconseguir de penjar-ne una al migdia del dia onze al balcó de l´Ajuntament, com a complement de l´estelada que onejava a Plaça Catalunya.
(12/09/2008) - Els pobles que els polítics no deixen penjar l´estelada ho fan ells directament

En algunes poblacions, els desitjos de la ciutadania no van anar acord amb els polítics de l´Ajuntament. Davant d´una negativa a penjar la bandera estelada durant la Diada de Catalunya i com a homenatge del seu centenari, en algunes poblacions com Golmes o a Gelida la gent l´ha acabat penjant al campanar del poble, que per sort, encara no depèn del consistori.

A El Brull (Osona) han anat encara una mica més enllà i l´han acabada penjant al Castell.

A Roquetes l´han posat al cim del Carol.

A Navàs a la plaça d´entrar a la població.

A Lloret (La Selva) els membres d´ERC han repartit 500 estelades davant de l´ajuntament.


Els fets de Lloret al Diari de Girona
(12/09/2008) - La policia municipal retira l´estelada del despatx d´un membre d´ERC a l´Ajuntament

Després que els partits que governen a l´Ajuntament d´Igualada, PSC i ICV, desestimessin amb el suport del PP la proposta de penjar l´estelada al balcó del consistori, el grup municipal d’Esquerra va decidir penjar l’estelada al balcó del despatx que Esquerra té en aquest ajuntament amb l´objectiu de celebrar la Diada i per commemorar els 100 anys d’aquesta bandera. L’alcalde, Jordi Aymamí (PSC) va decidir enviar la policia municipal a obrir el despatx d’esquerra i retirar l’estelada mentre els regidors participaven en un acte oficial al saló de plens d’aquest Ajuntament, motiu pel qual el grup municipal d’Esquerra està molt molest, tan per el fet de que la policia, per ordre de l’alcalde, no respectés la privadesa del grup municipal com pel fet que ni des del despatx del grup es permeti ni aquesta petita mostra de llibertat d’expressió.

Finalment, durant la Diada, la gent del poble va acostar una grua fins al balcó i va penjar una estelada just davant de la bandera espanyola. Però a Igualada, les històries van durar fins l´endemà, el dia 12, quan un conegut jove del poble es disposava a casar-se a la Sala de Plens de l´Ajuntament d´Igualada, i va voler fer-ho sota una estelada. La cap de protocol però, va obligar a retirar la bandera estelada per ordre de l´alcalde amb l´amenaça d´impedir l´inici de la cerimònia, i així va ser. Fins que els amics del nuvi no van procedir a desar la bandera, el casament no va poder començar.
(12/09/2008) - L´estelada té problemes a Vilafranca (capita de l´Alt Penedès)

Tot i que havia estat aprovat per ple que aquesta diada nacional Vilafranca lluís la senyera estelada a la balconada del ajuntament, l´alcalde del PSOE Marcel Esteve no va permetre-ho.
La resposta de la gent de la CUP, ERC i CiU va ser voler accedir de manera normal al consistori al no poder-ho fer ja que les claus "havien desaperegut...", provocant que amb una escala s´accedís a la balconada i es penjes el que s´havia aprovat, l´estelada a l´ajuntament aquesta diada nacional.

Enllaç a la sèrie Flickr del succeit
(11/09/2008) - La Comissió Centenari de l´estelada parlem al Fossar de les Moreres de Barcelona

Convidats per la Comissió Independentista Fossar de les Moreres vàrem intervenir als parlaments que anualment es fan al Fossar de les Moreres.
Vàrem glossar els cent anys de vida de la bandera independentista catalana, l´èxit de la campanya 100 cims 100 anys amb les muntanyes més altes dels Països Catalans i del món coronades per la històrica bandera, els més de 120 ajuntaments que aquesta diada havien lluït l´estelada (èxit històric) i posarem a la palestra altre cop el nom de Vicenç Albert Ballester.
Tots els diaris catalans i els que ens venen d´Espanya han tret el tema de l´estelada en una part o altre del seu contingut, s´ha parlat de l´estelada a TV3, a Tele5 i Antena3.

Enllaç a la notícia del diari El periódico
S'estan mostrant 10 notícies (231-240) d'un total de 362.
Pàgina 24 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí