(04/10/2008) - A 6 cinemes de Catalunya és podrà veure en directe l´homenatge nacional a Xirinacs...de Palamòs fins a Lleida

A tots aquells que no els hagi estat possible tenir localitat per l´homenatge, podreu seguir-lo en directe el mateix dia 13 d´cotubre als següents cinemes:
Berga (Berguedà) - Cinemes Catalunya - C/Ciutat,33
La seu d´Urgell ( Alt Urgell) - Cinemes Guiu - Av.Celoria,54
Lleida (Segrià) - Cinemes Rambla - Anselm Clavé,11
Mollerussa (Plà de l´Urgell) - Cinemes Urgell - Navarra,7
Palamós (Baix Empordà) – Cinemes Kyton - Av.11 de setembre,18
Tàrrega (Urgell) - Cinema Majestic- Av.Catalunya,56

Enllaç al web amb tota la informació sobre en Xirinacs
(03/10/2008) - Totes les entrades exhaurides de l´Homenatge a Xirinacs al Palau de la Música

Totes les localitat per l´acte del proper 13 d´octubre a les 21:00 el Palau de la Música Catalana co-organitzat per la Comissió del Centenari de l´Estelada ja estan exhaurides, tot i la poca difusió que n´han fet els mitjans de comunicació "oficials".

Èxit total abans de començar per l´acte dirigit per Joel Joan i en què hi intervindran diversos ponents i grups de música.

Entre els ponents hi haurà Mossèn Dalmau, Lluís Planes, Arcadi Oliveres, Montserrat Carulla i Oriol Junqueras; i entre les formacions, Al Tall, At-versaris, Obrint Pas, la Coral Sant Jordi, Feliu Ventura, Francesc Ribera Titot i Elèctrica Dharma.

Tota la informació sobre l´acte
(01/10/2008) - 100 anys després, el 9 d´octubre penja´t l´estelada

Aquest 2008, els Països Catalans celebrem el centenari de la nostra bandera de combat, l´estelada.
L´ensenya dissenyada per Vicenç A. Ballester compleix 100 anys, mentre que l´estelada amb triangle groc i estel roig popularitzada pel Partit Socialista d´Alliberament Nacional en fa quaranta.
Per recordar aquella data, i per recordar que els valencians continuem lluitant pels nostre drets i llibertats nacionals, les JERPV encoratgem als valencians i les valencianes i a la resta de ciutadans dels Països Catalans, a penjar el 9 d´octubre, estelades al balcó, com a símbol de resistència d´un poble que continua en marxa.
Per donar-li major difusió a la iniciativa, us animem a que feu arribar fotografies a jerpv@jerpv.cat i les publicarem en el nostre espai web. Perquè els valencians seguim lluitant, el 9 d´octubre, penja´t l´estelada al balcó!

Enllaç al web de les Joventuts d´ERC del País Valencià
(25/09/2008) - El 13 d’octubre de 2008, a les 9 del vespre al Palau de la Música, retrem un homenatge a Xirinacs

El dia 19 de setembre a les 12h del migdia va tenir lloc la presentació pública, en roda de premsa, de l’acte d’Homenatge a Lluís Maria Xirinacs, que està co-organitzat per la Comissió Centenari de l´Estelada.

Van intervenir en Àlex Fenoll, un dels promotors de l’Homenatge així com en Joel Joan i en Oriol Junqueras col.laboradors en la seva organització.

Joel Joan va començar destacant la massiva afluència de la ciutadania en el dia de la missa de comiat a Xirinacs. També va remarcar que l’acte pretén mirar cap al futur presentant la figura de Xirinacs a les generacions més joves del País. En aquest sentit va comentat que l’acte en sí pretén ser molt dinàmic amb la participació de diferents grups de música dels Països catalans i també presentar un contingut de calat, a través de l’intervenció de personalitats com en Oriol Junqueras, en Víctor Alexandre, en Josep Guia, Arcadi Oliveres....

Per la seva banda Oriol Junqueras a va fer referència a la força de Xirinacs, una persona que va defensar les seves idees davant de totes les dificultats que se li van presentar. En aquest sentit Junqueras va reivindicat el llegat de Xirinacs com a exemple a seguir per les noves generacions en temps encara difícils.

Enllaç al web de Xirinacs al Palau
(22/09/2008) - Envia la foto del teu ajuntament amb l´estelada per completar el mapa!

Des dels portals www.estatpropi.cat, www.racocatala.cat, i www.estelada.cat volem fer-vos partíceps de la celebració del centenari de l´estelada.
Si ens voleu ajudar envieu-nos les fotos del vostre ajuntament engalanat amb l´estelada a la següent adreça: fotos@estelada.cat
IMPORTANT: EL NOM DE LA FOTO HA DE SER EL NOM DEL POBLE/CIUTAT ON ONEJA L´ESTELADA.


Enllaç al mapa del GoogleMaps amb els ajuntaments adherits
(21/09/2008) - Apareix l´auca del centenari de l´Estelada.

El portal www.rodolins.cat han elaborat una auca per commemorar el centenri de la bandera independentista.
Esperem que us agradi.
Enllaç a l´auca a Rodolins.cat
(20/09/2008) - Presentació al Centre de Lectura de Reus de l´exposició del centenari

Ahir es va presentar a Reus (Baix Camp) organitzat per Òmnium Baix Camp, l´exposició sobre la bandera estelada, la nova edició del llibre "origen de la bandera independentista" de Joan Crexell ara reeditat per Dalmau Editors, acabant amb una xerrada-coloqui on intervingueren l´hitoriador Pere Anguera (que ha fet el pròleg del llibre) i Oriol Falguera (Comissió Centenari de l´Estelada).
El públic, una cinquantena de persones, intervingué amb el debat amb energia felicitant a la Comissió sobretot per la idea d´aconseguir que aquesta diada nacional l´estelada onegé tots els ajuntaments on va fer-ho.Enllaç al picassa amb les fotos de l´acte
(20/09/2008) - L´any de l´estelada - Diversos ajuntaments s’han pronunciat a favor de l´estelada, i alguns, més valents, fins han penjat l’estelada al balcó amb motiu del seu centenari

Enguany es commemora el centenari de la bandera estelada, l’estendard que identifica l’opció independentista al nostre país. Cal dir que abans també s’havia mostrat voluntat collectiva d’emancipació del jou del Regne d’Espanya, com l’intent de declarar l’Estat català per part dels obreristes i federalistes el 1873, a Barcelona. Venia de lluny, tot i que no va ser fins fa 100 anys que Vicenç Albert Ballester, que residí un temps a Cuba, va dissenyar l’estelada, inspirat en les banderes de les noves nacions lliures. Eren els anys en què Filipines, Puerto Rico i Cuba van donar una puntada al cul de la metròpoli i l’Imperi espanyol es va quedar a les fosques. Mai més seria el mateix.
Aquests mesos s’han celebrat actes que commemoren aquest centenari. I diversos ajuntaments s’hi han pronunciat a favor. Uns altres més valents fins han penjat l’estelada al balcó. Actes que es corresponen amb el sentit de la justícia històrica, perquè aquest símbol ha estat capdavanter en la lluita pels drets i les llibertats, però també amb el suport social, ja que gran part de la població del país sent simpatia per aquest símbol i el que representa.
També se celebren els 40 anys del PSAN (Partit Socialista d’Alliberament Nacional), pare d’un nou independentisme que propugnava la lluita de classes i la reunificació dels Països Catalans, que fixà l’estelada amb l’estel roig com a símbol de l’independentisme modern, va generar molts quadres polítics i referents intel·lectuals, i que va impulsar la plataforma electoral Nacionalistes d’Esquerres. Per aquest partit a Cerdanyola van passar uns joves Toni Morral i Alfons Escoda i molts dirigents del PSC-PSOE, ICV i d’ERC del país, dels quals molts van deixar de guiar-se per l’estel que Ballester va cosir a la bandera.

Enllaç al text a la revista Tot Cerdanyola escrit per Joan Rocamora
(19/09/2008) - Un jutge crida a declarar un batlle per haver penjat l´estelada aquesta diada

El batlle de Sant Martí de Tous (Anoia), David Alquézar, va haver de declarar dilluns en un jutjat de Barcelona arran d´un recurs contenciós-administratiu que va interposar la delegació del govern espanyol a Barcelona perquè havia penjat l´estelada l´Onze de Setembre. El van acompanyar el secretari general del partit, Joan Ridao, i el de política municipal, Marc Sangles, que critica l´excés de zel de la delegació en un tema que diu que mai no ha generat conflictivitat a Catalunya.

Sangles explica que la delegació es basa en un tecnicisme per impugnar la decisió del ple municipal de penjar l´estelada. El ple de Tous va aprovar la moció proposada per la comissió 100 anys d´estelada, que feia referència a la campanya ´Un país, una bandera´, que demana que al consistori només hi onegi la senyera (incomplint de retruc la llei de banderes estatal).

´En base a la frase de la moció, la subdelegació del govern espanyol entén que s´incompleix la llei de símbols. ERC va retocar la moció inicial i ho va retirar, demanant que onegés l´estelada, però sense dir res de les altres banderes´, explica Sangles. Força d´altres municipis governats per ERC van aprovar aquesta altra moció. Sangles creu que, possiblement per això en aquests casos la delegació no ha interposat cap recurs.
ERC té constància que hi ha d´altres batlles, afiliats a d´altres partits, que també han estat citats a declarar, però la delegació no ho confirma.

Enllaç a la notícia complerta de Vilaweb
(18/09/2008) - La mentida de Jordi Hereu de Víctor Alexandre

Realment vergonyoses les raons de l´alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, per no penjar l´estelada al balcó de l´Ajuntament el passat Onze de Setembre. Vergonyoses per la seva inconsistència i perquè traspuen un rebuig malaltís envers els drets nacionals de Catalunya. L´aversió al significat de l´estelada -una Catalunya plenament lliure i independent- es pot entendre en el si del nacionalisme espanyol, que hi veu una amenaça al seu poder hegemònic, però resulta preocupant en un català. I no em refereixo al fet que el senyor Hereu no sigui independentista -ningú no és perfecte-, sinó al menyspreu amb què s´expressava el passat 10 de setembre a Catalunya Ràdio quan deia que "penjar l´estelada és una falta de respecte perquè representa un grup de catalans i no tots". I hi afegia: "Al balcó de l´Ajuntament hi haurà les banderes que les lleis que tots nosaltres hem votat estipulen que hi ha d´haver". Trist, molt trist que l´alcalde de Barcelona hagi de recórrer a la mentida per justificar-se.

Perquè és mentida que a l´Ajuntament només s´hi pengen les banderes que s´han votat i que estipula la llei. És mentida, perquè, com sap molt bé el senyor batlle, al consistori barceloní s´hi ha penjat, entre d´altres, la bandera de l´Orgull Gai, i ningú no l´ha votada ni hi ha cap llei que estipuli que s´hi hagi de penjar. I el mateix han fet diversos ajuntaments del mateix partit que el del senyor Hereu, entre els quals el de Girona, amb les banderes republicana o tibetana. Per això, arribats aquí, seria interessant que l´alcalde de Barcelona respongués aquestes preguntes: la bandera de l´Orgull Gai representa "tots els catalans" o només una part? Pot dir-nos quan hem votat, els catalans, aquesta bandera, i amb quin dret l´ha penjada, si la llei no li ho permet? Com s´entén que algú que, referint-se a si mateix, diu que "nosaltres complim les lleis i les fem complir", no s´estigui d´incomplir-les capriciosament en funció de la seva estratègia electoral?...

Enllaç al text complert de Víctor Alexandre
S'estan mostrant 10 notícies (221-230) d'un total de 362.
Pàgina 23 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí