(20/10/2008) - Recull d´imatges de 100 anys d´estelada en video

Cliqueu sobre la foto inferior per iniciar el video sobre el centenari de l´estelada:


100 anys d´estelada from 100 anys d´estelada on Vimeo.


Enllaç al canal del centenari de l´estelada de Vimeo




(18/10/2008) - Èxit en la xerrada sobre el centenari de l´estelada a Caldes de Malavella (La Selva)

Convidats per la secció local d´ERC de Caldes de Malavella (La Selva), vàrem fer una xerrada sobre el centenari de la bandera independentista el divendres 17/10/08.
L´acte fou perfectament organitzat, amb dues estelades gegants una a l´entrada i l´altre a darrera de la taula de convidats, amb una quarantena de persones de públic i amb un interessant debat al final per concloure l´acte.
Acabarem bufant el pastís del centenari, esperant que el nostre desig es faci realitat.




(18/10/2008) - El Correllengua de Gràcia commemora el centenari de l’estelada

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) de Gràcia ha decidit unir-se a la commemoració del centenari de l’estelada.
En el marc del Correllengua que es realitza aquest dissabte a la plaça Rius i Taulet, l’entitat acollirà l’exposició itinerant amb plafons explicatius sobre la història de la bandera independentista.
Així mateix, també es commemorarà els 800 anys del naixement del rei Jaume I amb una obra de teatre del grup Els Pirates.
La ja tradicional jornada anual per fomentar l’ús social del català s’iniciarà amb un dinar popular a les dues del migdia, que serà el preludi dels jocs de sobretaula que han preparat els organitzadors per pair l’àpat.

Enllaç a l´independent de Gràcia




(16/10/2008) - Les exposicions del centenari de l´estelada aquest mes seran a: Caldes de Malavella, Olot, Prats de Lluçanès i dues viles de Barcelona (Gràcia i Sants)

Tot seguit us passem els llocs on es podrà visitar l´exposició del centenari de la bandera independentista:
Divendres 17/10/08 Xerrada a Caldes de Malavella (La Selva)
Hora: 20h al Teatre municipal "El Casino"

Dissabte 18 i diumenge 19 d’octubre l´exposició serà a Olot (La Garrotxa)
Horari: Tot el dia a l´estand d’Estelada 2014 a la fira de Sant Lluc a Olot

Dissabte 18 d’octubre – L´exposició estarà a Gràcia (Barcelona)
Horari: Tot el dia durant el Correllengua a la Plaça Rius i Taulet

Divendres 24 d´octubre - Exposició i xerrada dels 100 anys de l´estelada a Prats de Lluçanès
Formant part de les activitats del Correllengua al Luçanès
Horari: 20:00h a la sala Cal Bach de Prats de Lluçanès

Dissabte 25 d’octubre – L´exposició es podrà veure a la Plaça de Sants (Barcelona)
Horari: Tot el dia durant el Correllengua a la Plaça de Sants




(14/10/2008) - Més de 1.600 persones homenatgen la ´figura coherent´ de Xirinacs

Més de 1.600 persones han retut aquest dilluns homenatge a Lluís Maria Xirinacs. Poc després d´un any de la seva mort, un Palau de la Música Catalana ple ha recordat la seva figura, definida per tots com a un ´patriota coherent´, un defensor de la independència del país i una bona persona.
Diferents personalitats de la societat civil dels Països Catalans han lloat Xirinacs i la seva defensa per les llibertats. Un dels promotors de l´acte, l´actor i líder de Sobirania i Progrés, Joel Joan, ha explicat, en declaracions a l´ACN abans de començar l´acte, que Xirinacs va ser ´un home coherent tota la seva vida i això ha resultat ser molt incòmode´.
Joan ha mostrat ´molt de respecte´ per ´la seva manera de pensar i les seves actituds davant de les coses´, especialment ´ara que estem començant a veure líders de paper´, i ha dit que Xirinacs ´és un guia´.

Enllaç a la notícia al 3cat24




(13/10/2008) - El casal Manel Viusà de Vic commemorà el 9è aniversari i els 100 de l´estelada

El passat cap de setmana, 11 i 12 d´octubre, per finalitzar els actes del novè aniversari del casal independentista Manel Viusà de Vic (Osona).
Els seus membres van visitar el museu sobre l´exili republicà a la Jonquera, pujant després el Canigó per penjar l´estelada i commemorar-ne el centenari


Enllaç a la notícia a www.llibertat.cat




(12/10/2008) - Nazis espanyols celebren a la seva manera el centenari

Estava més que cantat que el nivell d´imaginació nivell zero dels nazis que es troben cada any a Montjuïc per celebrar la seva festa, acabés amb la crema d´una Estelada.
La notícia per tant ja no és quina una en diran o faran. La curiositat anual és la de la passivitat de la policia indígena que en aquests casos només actua si li ho mana l´actual TOP, ara dita Audiencia Nacional. No és que ho tinguin complicat fer la feina d´ofici: Una web de notícies en treu les fotos i el vídeo dels individus actuant a cara destapada.
La passada Diada, uns altres encaputxats van actuar de similar manera que els skins del dia de la raça hispana, cremant fotos i banderes. La seva logística d´afeccionat els va aguantar dues setmanes. Les que va trigar el poder judicial a omplir els papers i reclamar a la brigada político-social catalana que els enxampés amb nom, cognom i matrícula. Curiós poder el d´un estat que n´hi sobra per tot arreu amb tancs, avions i cabres, que ha de vetllar per cada bandera seva cremada... És evident que la bandera cremada d´ahir no n´era gens de seva. Ni amb estrella ni sense!

Enllaç a la notícia complerta a e-notícies




(10/10/2008) - Ja tenim es fotos dels ajuntaments amb l´estelada

Us presentem el mapa de les 140 poblacions catalanes que van penjar l´estelada aquesta diada.
Aquesta campanya engegada amb els companys d´estatpropi.cat ha estat un èxit total.

Enllaç al mapa fotogràfic




(09/10/2008) - Més estelades al sud de la nació!

Militants i simpatitzants d’Esquerra Republicana del Camp de Morvedre s’han reunit per segon any consecutiu al Castell de Sagunt amb motiu de la diada del 9 d’octubre.
Aquesta acció reivindicativa tenia com a motiu principal demanar la titularitat municipal junt amb partides econòmiques d’aquest monument.
En l’acte, les JERPV (Joventuts d’Esquerra Republicana del PV) penjaren una bandera “estelada”, símbol independentista i de lluita per la llibertat de la nació, afegint-se així a les celebracions pel seu centenari.

Enllaç al web de les Jerc del País Valencià




(09/10/2008) - Al País Valencià també han celebrat el centenari de l´estelada durant la diada del 9 d´octubre

Un grup d´activistes d´ERPV i JERC-PV han penjat una bandera estelada i una pancarta que deia ´Per un país independent´ a la plaça de l´ajuntament de València.
La processó cívica, que aleshores passava per la plaça s´ha aturat perquè alguns dels membres del consistori que l´encapçalaven s´han negat a passar-hi per sota.
La portaveu de les JERC-PV, Anna Peña, ha explicat a VilaWeb que han decidit de penjar l´estelada amb motiu del centenari de la bandera. ´Volíem reivindicar, en una ciutat tan important com València, la Diada Nacional del Nou d´Octubre, el centenari de l´estelada i els 800 anys del naixement de Jaume I´, ha dit. Més d´un centenar d´ajuntaments del Principat ja van fer-ho l´Onze de Setembre. Després de deixar-la onejar mitja hora, han decidit de treure-la.

Enllaç a la notícia complerta a Vilaweb




S'estan mostrant 10 notícies (211-220) d'un total de 362.
Pàgina 22 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí