(14/11/2008) - Vicenç A. Ballester i Camps reconegut per la ciutat de Barcelona

La Ponència del Nomenclàtor de Barcelona ha aprovat que un emplaçament públic de la ciutat dugui el nom del polític i periodista Vicenç Ballester. Reunida la comissió presidida pel Tinent d´alcalde Carles Martí el passat 25 de setembre, s´aprovà que en la propera remodelació urbanística de Barcelona, s´adjudiqui un lloc d´honor a l´impulsor de l´Estelada. Després de vint-i-tres anys, finalment s´ha fet oficialment realitat la proposta acordada per l´aleshores alcalde Pasqual Maragall i el director de l´Arxiu Municipal Jaume Sobrequés, a instància de de l´historiador Joan Crexell i l´editor Enric Borràs.

La Comissió del centenari de la senyera estelada, que havia remès a la comissió del nomenclàtor el recordatori del compromís adquirit per l´ajuntament de Barcelona l´any 1985, es congratula d´aquesta decisió i convida a que aquest homenatge perenne s´escampi per totes les ciutats dels Països Catalans.

Vicenç Ballester va néixer a Barcelona, tot i que visqué molts anys al Masnou (Maresme), on morí l´any 1938. La seva tasca periodística i política la desenvolupà als diaris "Metralla", després refundat com "La Tralla" i "L´Insurgent", entre altres publicacions independentistes, on fou multat i repressaliat pel sol fet de defensar la llibertat per Catalunya.

A l´aixopluc de la Unió Catalanista, veritable centre neuràlgic del catalanisme polític del primer quart de segle XX, dirigí entre altres organitzacions independentistes, el Comité Pro-Catalunya, des d´on impulsà la campanya internacional per a aconseguir un estat propi, amb la bandera estelada com a símbol.

Entrada a l´Enciclopèdia Catalana, creada en motiu del Centenari.
(05/11/2008) - Lleida Televisió es fa ressò de l´exposició 100 anys d´estelada

La magnífica exposició a l´Arxiu Històric de Lleida (Segrià) ha estat notícia a Lleida Televisió. Val la pena de veure la notícia.

Enlláç al video de Lleida Televisió
(04/11/2008) - L´exposició dels 100 anys de l´estelada a l´Arxiu Històric de Lleida (Segrià)

Fins a meitat del mes de novembre d´enguany serà possible visitar a l´Arxiu Històric de Lleida (Segrià) l´exposició que recorre tots els Països Catalans sobre el centenari de l´estelada.
El muntatge és realment espectacular val molt la pena que hi aneu.
En el video podreu veure els parlaments de la inauguració de Ferran Rella, Miquel Castellà i Montse Bergés, i el muntatge de l´exposició.

Enllaç al video de la inauguració de d´exposició a Lleida
(03/11/2008) - El llibre que ha re-editat la Comissió Origen de la bandera Independentista a l´Àgora de TVC

En l´Àgora emès per TVC del dia 03/11/08 en la part on es preenten llibres es parla del que ha re-editat la Comissió Origen de la bandera Independentista amb Dalmau Editors.
Mireu el video en el tall 01:20:50.


Enllaç al programa Àgora de TVC del dia 03/11/08
(31/10/2008) - ERC de Breda (La Selva) ens convida a parlar de la història de l´estelada

El divendres 31 d´octubre a tres quarts de nou del vespre a la sala polivalent del Centre Cívic de Breda es va organitzar una conferència sobre el centenari de la bandera estelada.
L´Oriol Falguera de la "Comissió cent anys d´estelada" va fer un repàs per la història d´aquesta ensenya i en va anar desglossant les seves evolucions al llarg del temps tot lligant-ho amb el seu context històric.
Alhora va portar una petita exposició de material històric de l´independentisme català: l´Estat Català de Macià, el Nosaltres Sols! de Daniel Cardona, els casals catalans de Cuba...

Enllaç a l´àlbum del Picassaweb de la presentació
(27/10/2008) - Francesc Espriu, militant històric des del principi del FNC ha mort

Francesc Espriu, que formava part dels primers integrants del Front Nacional de Catalunya(FNC) ha mort. Espriu fou un dels convidats a parlar en la presentació pública de la Comissió del centenari de la bandera estelada que es feu a la seu nacional d´Òmnium Cultural de Barcelona el passat 14 d´abril.
Ell representava una part de l´independentisme, format per patriotes catalans que després de la derrota contra el feixisme de 1939, veia clar que calia ajudar als aliats passant aviadors britànics, francesos, nord-americans, i refugiats jueus entre la frontera espanyola i francesa per tal d´aconseguir la nostra futura llibertat com a poble.
Per això forma part del Front Nacional de Catalunya FNC, que feu lluita armada i política contra el regim espanyol des dels anys quaranta fins als noranta.
El dimecres 29/10/08 serà acomiadat en el tanatori de Collserola a les dotze del migdia, la Comissió del centenari de la bandera estelada serem presents a la cerimònia.

Enllaç a la Wiquipèdia amb la vida de Francesc Espriu
(26/10/2008) - El centenari de l´estelada al 49è Aplec del Puig.

L´històric Aplec independentista del Puig, celebrat com cada any el darrer diumenge d´octubre a la vila del Puig (L´Horta) i des de fa uns anys organitzat pel PSAN, va afegir-se oficialment al centenari de la senyera estelada.
Joan Marc Passada, membre de la comissió va adreçar un parlament als nombrosos assistents amb una síntesi de la història de la bandera de combat ideada per Vicenç Ballester i informant-los de les
activitats dutes a terme fins avui per la comissió del centenari.

Durant l´Aplec es pogué comprar el llibre "Origen de la bandera independentista" que també compta amb una bona distribució a les comarques del sud del país.

Ben aviat, l´exposició "100 anys d´estelada" arribarà als casals i poblacions valencianes entre les que ja hi ha aparaulades les de Monòver, L´Eliana i Castelló de la Plana.

Enllaç a la notícia en web del PSAN
(25/10/2008) - Es presenta l´exposció del centenari de l´estelada per tal de celebrar el Correllengua al Lluçanès

Unes quaranta persones han assistit a l´acte inaugural del Correllengua 2008 al Lluçanès, que s´ha celebrat aquest divendres al vespre a la sala Cal Bach de l´ajuntament de Prats de Lluçanès, organitzat per la Comissió del Correllengua al Lluçanès.
En aquest acte, s´ha presentat un vídeo de la Comissió del Correllengua amb imatges i fets de les darreres quatre edicions.
Elisenda Cirera, en nom de la Comissió, ha presentat la xerrada i els conferenciants.
Per una banda, Oriol Falguera, de la comissió 100 anys d´estelada, que ha explicat l´exposició d´aquesta iniciativa, i per una altra, Èric Bertran, que en el seu dia va protagonitzar un cas surrealista de persecució al catalanisme per part de l´Audiència Nacional espanyola.

Enllaç a la notícia a Vilaweb Lluçanès
(23/10/2008) - L´estelada present en el 30è aniversari de l´homenatge a Jordi Martínez de Foix

Dissabte passat, unes dues-centes persones van assistir a l´homenatge a Jordi Martínez de Foix en commemoració del 30è aniversari de la seva mort.
L´acte es va fer a la Plaça del Comerç del barri barceloní de Sant Andreu i estava organitzat per L´Assemblea d´Endavant Sant Andreu-Nou Barris.
L´homenatge es va iniciar amb el pas d´una batucada sorpresa. A continuació la Colla Bastonera de Gràcia “Cop a Cop” va oferir sis balls dedicats a en Jordi i la família, que seia de tal manera que semblava que presidissin l´acte.
Acte seguit va prendre la paraula na Josi, la mare d´en Jordi. Visiblement emocionada, va recordar la figura d´en Jordi, i va aprofitar per mostrar a tothom el bust de bronze que un amic els ha fet recentment.
El bust del seu fill descansava damunt una estelada de triangle blau, que la família va voler portar en motiu del centenari d´aquesta ensenya.
Paraules plenes de tristor i dignitat, de ràbia i fermesa, de dolor i d´esperança, van recordar en Jordi i el seu tràgic final. “Visca Catalunya lliure, visca la terra” eren les seves darreres paraules, que aconseguien arrancar aplaudiments de tota la gent assistent.

Enllaç a la notícia complerta a www.llibertat.cat
(21/10/2008) - El proper 25 i 26 d´octubre es commemorarà el centenari de l´estelada a Linyola (Pla d´Urgell)

L´Assemblea del Correllengua de Linyola (Pla d´Urgell) s´ha adherit a la commemoració dels actes del centenari de l´estelada.
Per aquest motiu el proper 25 i 26 d´octubre posarem una estelada gegant a tots els actes del Correllengua per tal de recordar a tots i totes les linyolenques que enguany fa 100 d´aquest símbol de la llibertat dels catalans.


Link a l´Assemblea del Correllengua Linyola
S'estan mostrant 10 notícies (201-210) d'un total de 362.
Pàgina 21 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí