(10/12/2008) - A partir del 16 de desembre les exposicions de l’estelada baixen cap al sud del país:

A partir del 16 de desembre al 31 de desembre es podran veure les exposicions de l’estelada al sud del país a les següents adreces:
Casal Jaume I de Pedreguer.
C/ Mestre Serrano, 29
Pedreguer ; CP:3750
Tlf: 96 576 19 32

Casal Jaume I de La Vall d’Albaida
Parc Mestre Ferrero,19-20 Baix
Ontinyent; CP: 46870
Tlf: 962389291

Enllaç al web del casal Jaume I de la Vall d´Albaida
(10/12/2008) - Les exposicions del centenari de l´estelada es podran veure durant aquest mes de desembre a les següents poblacions:

El 13 de desembre a Maià de Montcal (La Garrotxa)
Al Casal de Maià

Fins al dia 14 de desembre la podeu visitar a Capellades i el Masnou a aquests 2 locals:
La Lliga de Capellades
C/ Pilar,13
Capellades (Anoia)

Gent del Masnou
C/ Doctor Josep Agell,9
El Masnou (Maresme)

Del dia 16 al 31 de desembre:
Casa de Cultura
Jardins del monestir s/n
Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)

I com ja informem a la notícia inferior a partir de meitat de mes es podran visitar al sud del país, on anirant rondant per diferents casals d´Acció Cultural del País Valencià fins a final de febrer.
(03/12/2008) - La notícia a l´Avui amb fragments de l´acte en video

El creador de l’estelada, Vicenç Albert Ballester, va somiar que un dia la senyera onejaria “ben alta, ben dreta i... ben sola”. Mentre aquest dia no arriba, la Comissió 100 Anys d’Estelada s’ha dedicat a homenatjar la bandera independentista al llarg d’aquest any com a “emblema de la lluita per l’alliberament nacional de Catalunya”. Els impulsors de l’homenatge van celebrar ahir l’acte de cloenda fent-ne un balanç més que positiu perquè mai com fins ara l’altra senyera havia estat tan visible. No debades, molts catalans s’han fotografiat amb l’estelada als llocs més inhòspits del planeta i han coronat un centenar de muntanyes d’arreu del món en el marc de 100 anys - 100 cims. No s’ha escapat de les hordas separatistas l’Everest: a principi de setembre, els alpinistes del Club Excursionista de Gràcia, Xavi Arias i Xavi Aymar, van portar l’estelada al sostre del món.

Alhora, 139 municipis, dels quals nou eren capitals de comarca, van penjar l’estelada al balcó de l’ajuntament amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya en una iniciativa sense precedents. L’Ajuntament de Barcelona, que es va oposar a penjar l’ensenya independentista i va instar a retirar-la de la seu del districte de Gràcia, s’ha compromès a dedicar un carrer de la ciutat al creador de l’estelada. A Vic, com en d’altres poblacions, també es van aprovar mocions per posar el seu nom en algun indret de la ciutat. Oriol Falguera, un dels promotors de la iniciativa, ahir en l’acte de cloenda de la campanya al Museu d’Història de Catalunya, va assenyalar que confia que “els acords es compleixin”. Sigui com sigui, ahir es va lliurar un pin amb l’estelada original als alcaldes i regidors que van donar suport a la iniciativa de penjar l’estelada al balcó als ajuntaments catalans.

No va ser aquest l’únic homenatge. La comissió va voler retre un tribut especial a veterans independentistes, procedents de la Unió Catalanista, de Nosaltres Sols, d’ERC, del Front Nacional de Catalunya o del Moviment de Defensa de la Terra. L’acte va reunir alguns representants polítics, tret de l’exportaveu d’Esquerra Marina Llansana, l’històric dirigent republicà Jordi Carbonell o l’exconseller d’Universitats Carles Solà. També el notari i possible candidat de CiU a les eleccions europees, Alfons López Tena. La representació de la societat civil era més notable amb la presència del cineasta Francesc Bellmunt, del director del Centre de Documentació Política, Miquel Sellarès, o de la portaveu de la Plataforma pel Dret de Decidir, Mònica Sabata.

La principal atracció de la jornada va ser, però, veure a l’escenari l’estelada més antiga que es conserva i que va donar a conèixer l’AVUI en un reportatge de l’historiador Joan Esculies el passat 11 de setembre. Núria Clapés, néta del doctor Solé i Pla, l’organitzador dels voluntaris catalans que van anar a la Primera Guerra Mundial, va dur una ensenya del 1914, que va viure mil i un combats i va desfilar per París quan es va signar l’armistici. La bandera, de la qual en queda només una part, va ser amagada pel doctor Solé en el doble fons d’un armari del seu despatx quan el franquisme va aixafar la República i es va haver d’exiliar a Colòmbia. Durant la dictadura, la bandera i el famós armari van estar en un guardamobles de Barcelona. Els Solé es van assabentar un dia que anaven a subhastar els mobles i una de les filles de Solé es va desplaçar a Barcelona per recuperar-los. Poc s’esperava el que es trobaria.


L´enllaç a la notícia al diari Avui
(03/12/2008) - La cloenda del Centenari és portada al El Punt i a Vilaweb

El Museu d´Història de Catalunya fou ahir l´escenari de cloenda dels actes fets des de l´abril per a commemorar el centenari de la bandera estelada. S´hi va poder veure una exposició amb documentació històrica sobre la bandera ideada per Vicenç-Albert Ballester i inspirada en la cubana, com la fotografia del 1908 del Casal Català de París amb la primera estelada. Joan Muray, biògraf de Ballester, explica en aquest vídeo com va néixer l´estelada.
També s´hi va poder veure la bandera amb estel més antiga que es conserva, dels voluntaris catalans que van lluitar amb l´exèrcit francès en la Primera Guerra Mundial.

Desenes de representants polítics (mig centenar de batlles i regidors) i de la societat civil (com Alfons López Tena, del Cercle d´Estudis Sobiranistes; Mònica Sabata i Gerard Fernàndez, de la Plataforma pel Dret de Decidir; Fèlix Martí, d´Unescocat; Carles Solà, d´Acció Cultural del País Valencià, i Elisenda Paluzie, de Sobirania i Progrés) van assistir a l´acte, en què hi havia alguns lluitadors independentistes veterans i el fill de Pere Seras, fundador i president del Comitè Llibertat que va responsabilitzar-se de l´entrada clandestina des de l´Uruguai a l´Argentina de Francesc Macià i de Ventura Gassol.

Pel responsable de la Comissió del centenari de l´estelada, Joan Marc Passada, els actes de commemoració han tinguin molt de suport: ´Sabíem que l´estelada tenia un gran suport popular i que de convenia fer-ne una celebració, però ens ha superat molt positivament.´ Tot i que avui es fa l´acte de cloenda, la celebració del centenari continuarà, ha dit, com sigui que les exposicions són a disposició d´ajuntaments i entitats perquè continuïn circulant.

La comissió dels actes commemoratius pel centenari considera que ha complert amb escreix els objectius que s´havia proposat. Amb la web Estelada.cat com a pal de paller, ha esperonat excursionistes i alpinistes a plantar estelades als cims que han coronat durant el 2008 (més de cinc-cents, entre els quals l´Everest); han editat i han patrocinat tres exposicions sobre la bandera independentista i la seva història, que continuaran recorrent el país l´any vinent; han reivindicat la figura del dissenyador de l´estelada, Vicenç-Albert Ballester, amb l´admissió del seu nom a la Gran Enciclopèdia Catalana i amb l´acceptació d´alguns ajuntaments (com els de Barcelona i Vic) de dedicar-li un espai públic; han ajudat a reeditar el llibre ´Origen de la bandera independentista´, i han fet possible que cent trenta-nou municipis de Catalunya hissessin únicament l´estelada l´Onze de Setembre.


Enllaç a la notícia complerta de vilaweb
(30/11/2008) - Acte al Masnou a la memòria de Vicenç Albert Ballester

Avui dia 30 de novembre de 2008, l´associació "Gent del Masnou" i la Comissió del Centenari de la senyera estelada han fet un homenatge a Vicenç Albert Ballester i Camps, impulsor de l´Estelada a la vila del Masnou. A les 11 del matí s´ha dipositat un ram de flors al lloc on descansen anònimament, per expressa voluntat de Ballester, les restes de l´il.lustre masnoví, al cementiri local.

A les 12 del migdia, al local social de "Gent del Masnou", s´ha inaugurat l´exposició de la Comissió del Centenari de la senyera estelada, presentada per Joan Muray, masnoví i biògraf d´en Ballester i Oriol
Falguera, membre de la Comissió. L´acte ha comptat amb la presència d´una cinquantena de persones, entre les quals la de l´alcalde de la vila, el socialista Eduard Gisbert.

La figura de Ballester està prenent rellevància des que la Comissió del Centenari de la senyera estelada, decidí que cali treure´l de l´oblit. Per això ja s´ha aconseguit que la ciutat de Barcelona, on nasqué, li hagi otorgat un nom d´un futur vial, tal i com s´aparaulà l´any 1985. Seguint aquest exemple, des de diverses poblacions catalanes s´està impulsant la mateixa petició.

La Gran Enciclopèdia Catalana ja ha incorporat una entrada dedicada a Ballester a la seva versió internet i posteriorment ho farà en la versió paper.
(29/11/2008) - Homenatge a la figura de Ballester

Aquest diumenge dia 30 de novembre a les 11 del matí al Cementiri Municipal del Masnou (Maresme) es farà una ofrena floral a la tomba de Vicenç Albert Ballester, creador de la bandera independentista catalana.
Tot seguit a les 12 del migdia es celebrarà la inauguració de l´exposició del centenari de l´estelada, al local social, c/ Dr. Agell, 9. del Masnou.
D´aquesta manera la gent del Masnou podrà reseguir la història de l´ensenya independentista i adonar-se que un dels màxims portador fou d´aquesta població.
També d´aquesta manera es farà pressió per tal que l´ajuntament de la població on Ballester va viure durant tants anys i on va morir arribi a tenir un carrer dedicat a aquest patriota tal com ha de ser.
(24/11/2008) - La roca de Sa Palomera de Blanes és coronada des d´avui per una estelada

Des d´avui dilluns 24 de novembre que la roca de Sa Palomera de Blanes és coronada no només per la senyera que Acció Cultural es Viver fa més de cinc anys que hi va instal·lar sinó també per una estelada que algú hi va col·locar per celebrar els Cent Anys de la bandera de combat de l´independentisme català.

Des d´aquí un aplaudiment a qui l´ha penjada i, per extensió, a tots els catalans i catalanes que, en la seva mesura, treballen per fer visible a tota la ciutadania els símbols de l´alliberament de la Nació Catalana.

Enllaç al blogd´en Fèlix Rabassa i Martí de Blanes (La Selva)
(23/11/2008) - Les JERC celebren el centenari de l´estelada penjant-la al Teatre Museu Dalí entre d´altres llocs emblemàtics

Les Joventuts d´Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han celebrat aquest diumenge el centenari de l´estelada penjant-la en cent llocs emblemàtics de les comarques gironines. ´Ens hem coordinat i des de les nou del matí fins a les dues de la tarda hem col·locat estelades en diversos municipis i en llocs clau de la geografia gironina com són esglésies, ermites, monuments i muntanyes´, ha enumerat Roger Brull, coordinador territorial de les JERC a Girona.
A la capital gironina, les dues estelades s´han penjat en dos ponts sobre el riu Onyar: el pont de Pedra i el pont de Ferro. També s´han col·locat estelades al llac de Banyoles, el santuari dels Àngels, Rocacorba o el Museu Dalí.
L´acció reivindicativa de les JERC s´ha culminat aquesta tarda al bell mig de la plaça Catalunya de Girona amb l´encesa d´uns dos-cents llantions que han reproduït una estelada gegant, la projecció del recull fotogràfic del centenar d´indrets on aquest diumenge s´ha fet onejar la bandera independentista catalana i una xerrada sobre la vigència de l´estelada, de les idees republicanes i de l´independentisme català.

Enllaç a l´Empordà.info
(22/11/2008) - Participem en el Simposi sobre la Descoberta Catalana d´Amèrica a Arenys de Munt

Arenys de Munt acull, aquest cap de setmana, el Simposi sobre la Descoberta Catalana d´Amèrica, una iniciativa que té com a objectiu reivindicar la catalanitat de la descoberta d´Amèrica i aprofundir sobre aspectes, com la culminació de l´expansió de l´estat català. Enguany el Simposi arriba acompanyat d´una manifest de suport elaborat pel periodista David Bassa i recolzat per nombroses personalitats com Isabel Clara-Simó o Víctor Alexandre.

Al llarg de la tarda del divendres 21 i dissabte 22 tindrem l´oportunitat d´assistir a un ampli ventall de xerrades i conferències que analitzaran diversos aspectes relacionats amb la descoberta d´Amèrica. Els 100 anys d´Estelada seran presents a la trobada amb la conferència “Símbols del passat i projecció de futur” de Joan- Marc Passada membre de la Comissió 100 Anys d´Estelada.

Enllaç de la notícia complerta a Vilaweb
(14/11/2008) - ERC Igualada inaugura una exposició sobre el centenari de l´estelada

La secció local d’Igualada d’esquerra republicana de Catalunya conjuntament amb la comissió del centenari de l’estelada van inaugurar divendres passat una exposició sobre els 100 anys d´història de l’estelada; el símbol de la lluita per la independència nacional de Catalunya.
L’acte d’inauguració que va comptar amb la presència d’una trentena de persones el va iniciar el president de la secció local d’ERC d’Igualada Oriol Solà on va destacar la importància que representa aquest símbol.
Tot seguit Oriol Falguera de la "Comissió cent anys d´estelada" va fer un repàs per la història d’aquest símbol i en va anar desglossant les seves evolucions al llarg del temps tot lligant-ho amb el seu context històric.
L´exposició que ofereix un recorregut d´onze plafons per la història de l´independentisme català a través d´aquesta bandera es podrà visitar fins el divendres 28 de novembre de dilluns a divendres de 4 a 7 de la tarda al local d’ERC Igualada (C/ Òdena 37)

Notícia a l´Anoiadiari.cat
S'estan mostrant 10 notícies (191-200) d'un total de 362.
Pàgina 20 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí