(10/03/2009) - Totes les fotos de la manifestació de Brusel.les

Us oferim l´enllaç al web del fotògraf oficial de la Comissió Centenari de l´esteleda, on podreu gaudir de les millors fotos de la manifestació de Brusel.les.
Hem d´anar i explicar el nostre conflicte arreu.
Felicitacions de tot cor a tots els que han/heu fet costat a aquesta idea. Molt bona feina.

Enllaç al web dels 10000 a LluísBrunet.cat
(05/03/2009) - Les estelades ben visibles a Catalunya i Brusel.les

Aquest dissabte 7 de març part de la Comissió del Centenari de l’estelada també serà a Brusel.les amb els milers de catalans per fer arribar a Europa la defensa del dret del poble català a decidir lliurement el seu futur.
Milers de persones ja han confirmat assistència, i la mobilització ja ha rebut el suport de nombroses personalitats de la societat catalana i d´altres partits i moviments sobiranistes europeus.
Per tots els que s’hagin hagut de quedar a Catalunya, s’ha convocat a manifestar-se a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, el mateix dia a les 11:00h.
Arreu amb la bandera de la llibertat! Amunt les estelades!

Enllaç a www.deumil.cat
(01/03/2009) - A la Safor i a la Ribera Baixa amb l´estelada

Als següents casals es podrà veure aquest mes de març l´exposició de l´estelada a les comarques de la Safor i la Ribera Baixa.

Casal Jaume I d’Oliva
Passeig Gregori Maians, 3
Oliva (La Safor)
Tlf: 96 285 63 10

Casal d’ACPV Ribera Baixa
Sequial, 3
Sueca (La Ribera Baixa)
Tlf: 96 170 60 56
(14/02/2009) - Segons el diari espanyol ABC la guerra de les banderes continua a Catalunya

El fet que en els ajuntaments d´Arenys, Argentona, Vilassar i Sant Pol només tinguin la bandera catalana hissada als respectius ajuntaments, més la llarga llista (139 per ser exactes) d´ajuntaments que la passada diada van hissar l´estelada, encara porta de cua als espanyols. En el diari ABC es pot llegir "En la Diada de 2008, estas acciones de desobediencia culminaron en una campaña, secundada por 120 ayuntamientos, consistente en izar la «estelada» (bandera independentista». Paralelamente a las tímidas advertencias del Govern, sólo un juez de Girona obligó a los consistorios de Figueres y Llançà a mantener izada la bandera española."

Enllaç a la notícia al diari espanyol ABC
(13/02/2009) - Ciudadanos emprenyats amb Televisió de Catalunya i Mònica Terribas

Ciudadanos considera que l´emissió del passat 30 de gener al canal 33 de l´homenatge que va co-organitzar la Comissió Centenari de l´Estelada no és mes que"un publireportaje de exaltación nacionalista y aquelarre alrededor del ex sacerdote Xirinacs".
Terribas ha respòs considerant a Xirinacs un pacifista de tota la vida.


Enllaç a la notícia sencera al web dels Ciudadanos
(12/02/2009) - Pere Català i Roca: Un patriota que ens deixa

Avui ha estat acomiadat el polifacètic escriptor, fotògraf i historiador de la cultura catalana, Pere català i Roca al cementiri de Collserola de Barcelona.
Germà també del fotògraf Francesc Català i Roca, i gendre del fundador de l´Editorial Dalmau i militant d´Estat Català i Nosaltres Sols!, Rafael Dalmau, Pere Català va destacar per una tasca incansable de recerca cultural en l´àmbit de la cultura popular (castellers) i de la història (castells medievals catalans).
Autor d´una vintena de llibres, la majoria publicats a Dalmau Editor, va ser dels primers a reobrir relacions culturals amb l´Alguer.
Fou guardonat amb la creu de Sant Jordi el 1985 i el premi Jaume I d´actuació cívica el 2000. A la ceremònia de comiat d´avui has estat acompanyat per molta gent, entre amics i familiars i també per personalitats de la vida política cultural catalana com Heribert Barrera, Joan Cervera, Bernat Joan o Josep Rull.
Des de la Comissió del Centenari de l´estelada volem donar el nostre condol a la família.

Enllaç a un article sobre Pere Català Roca al diari Avui
(09/02/2009) - Alberto Fernández s´oposa a dedicar un espai públic al creador de la bandera independentista

El PP ha demanat que no es polititzi el nomenclàtor de Barcelona. Alberto Fernández Díaz ha indicat que "el consistori acaba d´aprovar el nomenament d´espais de la ciutat amb els noms d´Ernesto Che Guevara i de Vicenç Ballester i Canals, creador de la bandera independentista. Ja que el PSC valora personatges d´aquesta mena, potser que abans tingui que plantejar dedicar carrers a altres catalans amb mèrits demostrats, com és el cas de Salvador Dalí, o unes altres celebritats amb virtuts reconegudes internacionalment com Xavier Cugat, Jacques Cousteau o Adam Smith o Juan Pablo II, que en el mes d´abril de 2010 es compleixen cinc anys de la seva mort".

Enllaç a la notícia a e-notícies
(04/02/2009) - Les exposicions de l´estelada van baixant país avall

Les exposicions dels 100 anys de l´estelada es podran visitar del divendres 6 de febrer fins al dimecres 18 de febrer a la comarca de la Plana Baixa, als dos casals Jaume I d´Acció Cultural del País Valencià següents:

Casal Jaume I de la Vall d’Uixó
C/ Almenara, 11
12600- Vall d’Uixó
Tlf: 96 466 55 40
casallavall@hotmail.com

Casal Jaume I de Vila-real
C/Solades, 10
12540- Vila-real
Tlf: 96 453 72 42
vila-real@acpv.cat

Enllaç al web d´Acció Cultural del País Valencià
(28/01/2009) - L’exposició 100 Anys d’Estelada a Molins de Rei per la Fira de la Candelera

La Seu Local d’Esquerra acollirà l’exposició del 27 de gener a l’1 de febrer de 2009 coincidint amb la Fira de la Candelera.

La Comissió 100 Anys d´Estelada s´ha dedicat a homenatjar la bandera independentista al llarg del 2008 per tot Catalunya com a emblema de la lluita per l´alliberament nacional. L’any 2008 s’ha triat sobretot perquè si bé la primera fotografia, la més clarament visible i conservada, d’una “estelada” amb triangle i estel és de 1918 a Montserrat, existeix un precedent fotogràfic anterior, amb data de 1908.

ERC s’afegeix a l´homenatge portant a la vila l’exposició commemorativa del centenari ja que Molins de Rei no es va afegir als 139 municipis que l’11 de setembre van penjar l´estelada al balcó de l´ajuntament amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. L´Ajuntament de Molins de Rei no ho va fer per manca de voluntat política per part d’IiE, doncs CiU, ERC i CUP vam estar a favor de penjar l´ensenya independentista.

Inauguració:
dimarts 27 a 2/4 de 9 del vespre a càrrec de la comissió 100 anys d’estelada.

Enllaç al web d´ERC de Molins de Rei
(27/01/2009) - Lliurat el Premi “Dignitat 2008” a la Comissió del Centenari de l´estelada

La nit del dia 26 de gener, 70 anys després de l’entrada de les tropes d’ocupació a Barcelona, tal i com llegí del bàndol que així ho proclamava, Josep Maria Terricabras, va ser una nit memorable de record i de dignitat. La comissió que duu precisament aquest nom (Dignitat), i que ha encapçalat la reclamació dels papers incautats a la Generalitat, encara pendents de devolució en la seva totalitat, va celebrar la segona “Nit de la memòria” amb un intens homenatge a personalitats diverses que ho mereixien. Especialment, als patriotes traspassats Salvador Puig-Antich, Martí Marcó, Joan Brossa, Josep Benet i Ermengol Passola. Malgrat la seva absència, foren presents com mai en una nit que respirava autoestima per la gent que ha emprès, cadascú en la seva especialitat, un camí de lluita i de reivindicació per una Catalunya lliure.

La Comissió del centenari de la senyera estelada, es va mostrar molt honorada i sorpresa de ser un dels guardonats amb el premi “Dignitat 2008”. Oimés quan qui també el rebé en la mateixa vetllada foren gent de la talla de Montserrat Armengou i Ricard Belis, documentalistes de prestigi; Enric Padrosa de la Xarxa d’entitats o l’artista visual Francesc Torres. Ens honora perquè ens posa al costat de persones que realitzen la seva feina amb la mateixa intenció que nosaltres intentem dur-la a terme. Amb objectius precisos de país, de forma transversal i oberta, i amb l’eficàcia que reclamen els temps d’avui.

Agraïm especialment el suport rebut per Toni Strubell i Josep Cruanyes, el nucli dur i fundador de la Comissió de la Dignitat. Ens posem al seu costat per seguir la feina de recuperació de la nostra memòria col•lectiva, encarada en la recuperació plena de la pròpia dignitat com a poble lliure.

Enllaç a la Revista MésOsona
S'estan mostrant 10 notícies (171-180) d'un total de 362.
Pàgina 18 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí