(09/09/2009) - El pare de l’estelada ja té plaça a Vic

Des d’aquest dimecres 9 de setembre, Vic ja té físicament la placa de la plaça Vicenç Albert Ballester, ubicada a l’Ateneu la Central. D’aquesta manera, Vic es converteix en la primera ciutat de Catalunya que posa el nom del creador de l’estalada a un carrer o plaça.
La decisió de dedicar una plaça a Ballester es va prendre en el passat ple municipal del mes d’agost, a instàncies d’ERC. La votació d´aquest punt va trencar la unitat de l´equip de govern, ja que el PSC es va abstenir. CiU i ERC, també a l’equip de govern, hi van donar suport juntament amb la CUP i ICV-EUiA. PxC també es va abstenir.

La notícia complerta a Osona.com
(06/09/2009) - EL bloc sense fulls de Saül Gordillo ja parla del nostre llibre

En Joan-Marc Passada, a qui vaig conèixer a Rubí quan ell feia de ninotaire per a la revista Rubricata i després per a l´edició local d´El Punt que vaig acabar dirigint (parlo del 1999 si no recordo malament), m´envia un exemplar del llibre Cent anys d´estelada. Un segle d´iconografia independentista que acaben d´editar la Comissió del centenari de la senyera estelada i CIM Edicions. Prologat per Toni Strubell i Trueta, les 180 pàgines del llibre contenen un munt de fotografies, documents, publicacions, cartells, segells... un bon material gràfic dels cent anys d´història de l´estelada. Està molt ben editat i és amè. A part de la història de l´estelada i el context de l´independentisme, conté una biografia de Vicenç Ballester, que va ser-ne el creador, i una crònica dels principals actes del centenari.

Enllaç a la notícia al bloc d´en Saül Gordillo
(03/09/2009) - Èxit a la presentació CENT ANYS D’ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista a la llibreria La Tralla de Vic

Una quarantena de persones van assistir a la presentació que es va fer ahir a la Tralla de Vic, engalenada tant a l´aparador de llibres dels cent anys i estelades.
Entre els assistents es va poder comptar amb l´assistència dels regidors d´ERC a l´ajuntament de la ciutat, Joan López i Gràcia Ferrer.
Es feu un repàs dels cent anys d´història de la bandera independentista, i es reafirmà l´esforç de tants i tants que han estat sempre per la llibertat de Catalunya.

Enllaç al video de la presentació a osona.com
(01/09/2009) - Les presentacions del llibre CENT ANYS D’ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista seguiran a Vic, El Brull i acabaran a Barcelona per la diada.

Es presentarà aquest dimecres dia 2 de setembre a la llibreria La Tralla de Vic (Osona) a les 20:00h.

També el dia 4 de setembre repetirem la presentació al Brull (Osona) a les 19:30h a la sala Mossèn Josep Coma.

L’11 de setembre a Barcelona a la Fira d’Entitats del Passeig Lluís Companys de Barcelona (Barcelonès) entre 11:00 i 12:00 del matí.

El llibre també es podrà a trobar a més de les millors llibreries del país, a diferents parades independentistes.


La notícia de la publicació del llibre a www.llibertat.cat
(31/08/2009) - Les exposicions del centenari de l´estelada durant el mes de setembre seran Al Perelló, Sant Joan de les Abadesses, El Brull, Torredembarra. Mollet del Vallès i el barri d´Horta de Barcelona

> 01/09/09 al 15/09/09 – A la Casa de Cultura del Perelló (Baix Ebre)

> 04/09/09 al 20/09/09 – Al Casal Republicà Ramón Arqués. C/ Abat Isalguer,5 de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès)
El dia 05/06/09 serà inaugurada per Joan Puigcercós.

> 01/09/09 al 15/09/09 – A la Sala d´Exposicions Mossèn Josep Coma del Brull (Osona)
La inauguració serà el dia 4 a dos quarts de vuit del vespre amb conferència i presentació del llibre de Joan Crexell “Origen de la bandera independentista” a càrrec de l´historiador Rafael Català i l´Oriol Falguera de la Comissió del Centenari de l´Estelada presentantel llibre CENT ANYS D’ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista.

> 17/09/09 al 29/09/09 – Al Patí del Castell, Plaça del Castell,8 de Torredembarra (Tarragonés)

> 23/09/09 al 26/09/09 – Al Casal Cultural de Mollet del Vallès (Vallès Oriental)

> 29/09/09 al 15/10/09 – A la Biblioteca Can Mariner d’Horta (Barcelona)
(25/08/2009) - Jaume Ranyer ja parla del nostre llibre Cent anys d´Estelada

Oriol Falguera i Joan-Marc Passada, els dos principals impulsors de la campanya "Cent anys d´estelada" culminen la tasca amb un llibre excel·lent: pel contingut, pel format i per l´encert en el tractament històric i polític del conjunt de l´obra que reflecteix allò que ha estat tot un any d´activitats. Una de les poques iniciatives reexides -junt a la dels "Deu mil a Brussel·les"- d´enguany al camp independentista. Aquest llibre -curosament editat- és una retrospectiva que fa justícia a la trajectòria centenària del moviment independentista català, remembrant episodis poc coneguts i traient a la llum protagonistes immerescudament oblidats, sobretot els de l´etapa anterior a la darrera guerra d´Espanya contra el poble català.

Enllaç al bloc d´en Jaume Ranyer
(15/08/2009) - Es presentarà a la Universitat Catalana d´Estiu el llibre CENT ANYS D’ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista

El divendres 21 d´agost en el marc de la Universitat Catalana d´Estiu es presentarà el llibre CENT ANYS D’ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista.
En la presentació els membres de la Comissió Centenari de l´Estelada serem acompanyats per en Josep Guia.
Esperem que ens acompanyeu en aquesta 1a presentació que es farà entre les 18:00h i les 19:00h.

Enllaç al web de la Universitat Catalana d´Estiu
(14/08/2009) - La Comissió Centenari de l´Estelada adherida a la Marxa de Torxes per la Independència

La Comissió Centenari de l´Estelada adherida a la Marxa de Torxes per la Independència, anima a totes les poblacions catalanes que es sumin a aquesta campanya nacional.
D´aquesta manera tots podrem ajudar a que es pugui fer al màxim nombre de poblacions dels Països Catalans la nit del 10 de setembre una marxa de torxes per tal de simbolitzar-ne una de sola, i d´aquesta manera com indica el manifest agafar la torxa i tornar a caminar.
No dubteu a contactar amb ells per qualsevol dubte, els punts del manifest són:

UNITAT D’ACCIÓ de totes les forces polítiques i la societat civil en un únic objectiu, la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació que desemboqui en la constitució d’un estat català independent. Un sol objectiu per una única nació.

DIGNITAT NACIONAL. Conscients del moment històric, totes les forces polítiques nacionals cal que es presentin a les properes eleccions amb la clara i inequívoca proposta, als seus programes electorals, de convocar unilateralment al poble català per a què es pronunciï per la independència.

UNA SOLA NACIÓ. La nació catalana no serà lliure del tot fins que no torni a ser completa. Tot i acceptant els ritmes dispars que els diferents territoris de la nostra nació viuen en el seu procés d’alliberament, el poble català ha de deixar ben palès que no renuncia a la seva integritat territorial i que aspira a la construcció dels Països Catalans com a entitat nacional reunificada.
Només si som capaços de sortir de nou al carrer sota l’única bandera de la llibertat nacional, aconseguirem la majoria social suficient per a tornar a ser artífexs dels nostres propis designis. Ja ens ho advertia l’Estellés: “No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen. Baixa al carrer i participa. No podran res davant d´un poble unit, alegre i combatiu.”

Ja no podem recular, som on els camins es separen i ens cal decidir. Ara més que mai ens cal prendre la torxa i tornar a caminar.

Enllaç al web de Marxa de Torxes per la Independència
(05/08/2009) - ABC, Fundación para la defensa de la nación española i el PSOE de Vic afirmen que el creador de l´estelada va ser un activista armat

Segons el diari espanyol ABC i la Fundación para la defensa de la nación española, afirmen:
"El padre de la «estelada», activista armado, tendrá una plaza en Vic... El portavoz socialista en el Consistorio, Josep Burgaya, criticó la pertenencia de Ballester a un grupo armado y se mostró «sorprendido» por el hecho de que nacionalistas a su parecer más relevantes como Valentí Almirall, Domènec Martí i Julià o Antoni Rovira i Virgili no tengan aún ningún espacio con su nombre. Burgaya precisó que su grupo defiende el independentismo como «una de las culturas políticas del país»."
i acaben el seu article:
"Participó en la organización de los actos del Onze de Setembre de 1908, lo que le costó una condena de cárcel."
Hauran de comprar el llibre libre CENT ANYS D’ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista on apareix la vida sencera d´en Ballester i llegir-la i veuran que res del que afirmen és veritat.

Enllaç a la notícia apareguda al web nación española
(04/08/2009) - Ja es pot trobar el llibre CENT ANYS D’ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista a les millors llibreries del país.

Coincidint amb l’aprovació d’una plaça dedicada a Vicenç Albert Ballester, dissenyador i difusor de la bandera estelada, a Vic (Osona) ha començat a circular per les millors llibreries del país el llibre CENT ANYS D’ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista.

Coordinat i fet per la Comissió del Centenari de l’Estelada, prologat per Toni Strubell i Trueta i editat per Cim Edicions, aquest llibre a través de les seves 180 pàgines, està replè de fotografies(moltes d’elles inèdites), documents, publicacions, cartells, fulls volants, segells, insígnies… ens porta cent anys enrere des de la primera imatge de la bandera independentista catalana fins arribar als nostres dies.

Un llarg recorregut que ha fet passar en un segle dels primers pocs separatistes catalans escampats pel món fins arribar als nostres dies, on l´independentisme català ja representa un bon tan per cent de la nostra societat.

El llibre està dedicat a la memòria dels patriotes Francesc Espriu i Fivaller Seras, que la Comissió tingué l’honor de comptar amb ells en la inauguració i la cloenda, respectivament, dels actes de celebració del centenari a Barcelona.
S'estan mostrant 10 notícies (151-160) d'un total de 362.
Pàgina 16 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí