(06/10/2009) - La senyera estelada onejarà a l´Ajuntament de Vilanova per commemorar la data del 6 d´octubre

Vilanova i la Geltrú va tornar a penjar ahir la senyera estelada del balcó de l´ajuntament després de 75 anys i, precisament, ho va fer per commemorar que les autoritats locals van avançar-se un dia a la proclamació de la República catalana feta pel president Lluís Companys l´octubre del 1934. La proposta va sorgir de la Candidatura d´Unitat Popular i va aconseguir un ampli suport dels grups municipals. En aquest sentit, el regidor de la CUP, Quim Arrufat, es mostrava ahir satisfet de veure, «75 anys després, l´estelada al balcó de l´ajuntament».
Ahir es va recordar per primer cop aquesta efemèride de manera oficial i, per l´any vinent, està previst que la celebració s´acompanyi d´una placa que recordarà, des d´un indret destacat de la ciutat, que Vilanova i la Geltrú va proclamar la república el 5 d´octubre. A partir d´ara, cada 5 d´octubre es penjarà l´estelada a la façana consistorial.

La notícia al diari El Punt
(06/10/2009) - Dalmau Editor: 50 anys de llibres i de consciència.

Un any després de la celebració del centenari de l´estelada, l´editorial que va col.laborar des del primer dia amb l´efemèride, arriba als seus 50 anys. Es tracta de Dalmau Editor. Fundada per Rafael Dalmau, aquest barceloní fou un emprenedor vinculat des del primer dia al món de la impressió, l´edició i els llibres. Políticament, va mantenir una coherència extraordinària en defensa de la catalanitat en els moments més difícils per a la Catalunya contemporània. Va ser secretari de la Unió Catalanista i va pertànyer a Estat Català. Després d´exiliar-se a Perpinyà, en acabat de la guerra contra el feixisme, va retornar a Catalunya en plena dictadura.

El logotip inconfusible del vaixell navegant sota la indicació de l´estel solitari, sempre va navegar contra corrent, sortejant dificultats, censura i repressió. Però com l´estelada, sempre ha pogut arribar a port, amb obres d´altíssima qualitat i rigor, entre les més emblemàtiques, la dels “Castells Catalans”, els “Episodis de la nostra història”, o més recentment, "La història militar de Catalunya" i "Els exèrcits de Catalunya". En col.laboració amb la Comissió del Centenari de la Senyera Estelada Dalmau va reeditar l´obra més popular de l´historiador Joan Crexell: "Origen de la bandera independentista", amb un nou i brillant pròleg de l´historiador reusenc Pere Anguera i una nova aportació gràfica recuperada per JM. Ainaud de Lasarte.

El passats dies 6 i 18 d´octubre, es va inaugurar i celebrar l´aniversari amb una exposició als baixos del Museu d´Història de Catalunya que encara es pot visitar. S´hi pot trobar, a part de la història de l´editorial, originals inèdits d´obres mai no editades, a destacar per la seva relació amb la crònica centenària de l´independentisme, una coberta dels "Episodis Nacionals de Catalunya" amb una il.lustració de J.Altimira, el mateix dibuixant que signava com a "Llamp" a la revista "La Tralla", que dirigí Vicenç Albert Ballester, el mateix fundador de la bandera independentista.Web de Dalmau Editors
(30/09/2009) - Les exposicions del centenari de l´estelada durant el mes d´octubre no paren

> 08/10/09 al 12/10/09 – A Caldes de Montbui (Vallès Oriental)

> Del 15/10/09 al 19/10/09 – A l’ajuntament del Plà de Santa Maria (Alt Camp)

> 29/09/09 al 15/10/09 – A la Biblioteca Can Mariner del barri d’Horta de Barcelona (Barcelonès), organitzat per el Casal Josep Irla.

> 16/10/09 al 18/10/09 – A l’estant d’Estelada 2014 present a la Fira de Sant Lluc d’Olot (La Garrotxa)

> 16/10/09 al 31/10/09 – A la parada de la CAL durant el Correllengua a Esplugues (Baix Llobregat)
(23/09/2009) - Publiquem la primera part de les llibreries on es pot trobar el llibre CENT ANYS D´ESTELADA, Un segle iconografia independentista

ALT CAMP:
ROCA. C/ Cort 66. Valls

ALT PENEDÈS:
L´ODISSEA. Vilafranca del Penedès

ANOIA:
LLEGIM. Passatge Capità Galí, 4. Igualada

BAGES:
RUBIRALTA. C/ Born 24. Manresa

BAIX CAMP:
GAUDI. Galera 12. Reus
GALATEA. Jesús 5-7. Reus

BAIX EMPORDÀ:
LA GUINEU. C/ Capmany 35. St. Feliu de Guíxols

BAIX LLOBREGAT:
L´ARC VOLTAIC. C/ St Joan 1. Gavà
CANILLO. C/ Urquinaona 6-8. Castelldefels
NOU RALS. C/ St. Joan 19. Viladecans

BAIX PENEDÈS:
MITJANS. C7 Dr. Rober. El Vendrell

BARCELONÈS:
ABACUS. C/ Ausiàs March. BCN
ALIBRI. C/ Balmes 26. BCN
BERTRAND. Rambla Catalunya 37. BCN
BOTIGA DEL MHC. Palau de Mar 3. BCN
CASA DEL LLIBRE. Pg. De Gràcia. BCN
CATALONIA, Rda. St. Pere. BCN
CLARET, C/ Llúria. BCN
DOCUMENTA. C/ Cardenal Casanyes, 4. BCN
EIVISSA. P/ Eivissa 7. BCN
EL CORTE INGLES. P/Catalunya. BCN
FNAC. P/ Catalunya. BCN
GARBI. Via Augusta 9. BCN
JAIMES. Pg. de Gràcia 64. BCN
LA CENTRAL. C/ Elisabets 6. BCN
LAIE – CCCB. BCN
LAIE – CAFE. BCN
MAI MORIREM CREW. Torrent de l´Olla, 160 Vila de gràcia - BCN
ONA. Gran Via 654. BCN
PROA ESPAIS. Roselló 212. BCN
ROQUER. Pg. Gràcia 122. Jardinets de Gràcia – BCN
SANT JORDI. C/ Ferran 41. BCN
TAIFA. C/ Verdi 12. Gràcia
(22/09/2009) - I tot seguit la segona i última part de les llibreries on trobareu el nostre llibre.

EL GARRAF:
LA MULASSA. C/St.Gervasi,36. Vilanova i la Geltrú

GIRONÈS:
LES VOLTES C/Plaça del Vi, 2. Girona
LLIBRERIA C/22 Hortes 22. Girona
GELI. C/ Argenteria 18. Girona

MARESME:
SET CIENCIES. C/ Clavé 9. Arenys de Mar
LA LLOPA. C/ St. Joan 62. Calella
PLE DE LLIBRES. C/ Barcelona. El Masnou
ROBAFAVES. Nou,9. Mataró
EL TRAMVIA DE MATARO. P/ Granollers 1. Mataró
ACTUA. Camí Ral 254. Mataró

OSONA:
LA TRALLA. C/ Riera 5-9. Vic
ANGLADA. P/ Major 12. Vic
MATER. Crta. Manlleu 25. Vic
MOTS. C/ Cardona 12. Vic
MUNTANYA DE LLIBRES, S.L. Verdaguer 31. Vic

ROSSELLÓ:
Llibreria Catalana 7 plaça Joan Payrà. Perpinyà

SEGRIÀ:
CASELLES. Major 46, Lleida

TARRAGONÉS:
LA RAMBLA. Rambla Nova 99, Tarragona
LA CAPONA. C/ Gasòmetre 41-43. Tarragona

VALLÈS ORIENTAL:
LA GRALLA. P/ dels cabrits 5. Granollers
L´ILLA. Av. De la llibertat 20. Mollet del Vallès
ALGUER SET. C/ Alguersuari 7. St. Celoni
PLA DE LA CALMA. P/ St. Corneli 8. Cardedeu
AGORA. Banys 132. La Garriga

VALLÈS OCCIDENTAL:
TÈCNICA. C/ Tres Creus 65. Sabadell
LLAR DEL LLIBRE. Pg. de la p/ Major, 38. Sabadell
PAIDEIA. Santiago Rusinyol 40. St. Cugat del Vallès
MYTHOS. Sta. Maria 24. St.Cugat del Vallès
CELLER DE LLIBRES. Rambla Celler 25. St. Cugat del Vallès
ALEXANDRIA. C/ Villà 18. St Cugat del Vallès
(18/09/2009) - El llibre "Cent anys d´Estelada" entre els més venuts de Catalònia

Ja s´havia constatat que el llibre del centenari de l´estelada, editat per CIM Edicions i la Comissió del centenari, havia arrencat amb molta força, per la seva bona acollida arreu del país, però fins ara no es tenia un barem que ho certifiqués especificament al Cap i Casal. La llibreria Catalònia de Barcelona, situada a la Ronda de Sant Pere, tocant al Passeig de Gràcia, situa "Cent anys d´estelada" a l´estand dels seus llibres més venuts.

Així doncs, l´èxit mediàtic i de públic dels actes del centenari de la senyera estelada, es repeteixen ara a través de l´edició del llibre que en recull els actes principals i les desenes d´imatges, moltes inèdites, de la història de la bandera de combat. Tant és així que a només d´un més de sortir al carrer ja s´està pensant en treure la segona edició.
(16/09/2009) - Inaugurada a Vic la plaça de Vicenç Ballester

El passat dissabte 12 de setembre s´inaugurà a Vic la plaça dedicada a qui precisament signava amb el pseudònim VIC (Visca la Independencia de Catalunya), el polític, escriptor i impulsor de l´Estelada, Vicenç Albert Ballester i Camps.

Han hagut de passar 70 anys des de la primera petició formal. Concretament fou l´any 1939 a Barcelona, quan aquella primera sol.licitud, fou inicialment acceptada. Havia de ser a l´actual plaça de Madrid, seu de la Unió Catalanista, d´on Ballester en fou el darrer president. Però la imminent derrota de la guerra amb Espanya, n´impedí l´execució. La segona ocasió, tampoc reexida, fou el 1988, i també a Barcelona. Aquella vegada, la promesa de l´alcalde Maragall a l´escriptor Joan Crexell no va dur-se mai a terme. No fou fins l´any 2008 passat, l´any del Centenari de l´estelada, quan la Comissió organitzadora reprengué el fil de Crexell i portà de nou la petició a la junta del Nomeclàtor de la ciutat, que finalment ho aprovà, només però sobre el paper i sense emplaçament específic.

Així doncs, la capital d´Osona, que ho aprovà l´any passat en acord de ple i ho ha implementat darrerament, té l´honor de ser la primera ciutat que honra oficialment a Ballester, precisament en una plaça, talment com ho plantejaren els seus vells amics després de la seva mort, just enguany fa setanta anys.

La descoberta formal de la placa, tingué lloc en un emotiu acte organitzat per les JERC d´Osona. En els parlaments es donà la paraula a membres de la Comissió del centenari i a la regidora municipal Gràcia Ferrer. L´acte es clogué solemnement, amb una esquadra de Miquelets que interpretaren "Els Segadors" amb instruments de l´època del setge de 1714.
(15/09/2009) - Campanes de llibertat a Arenys de Munt

El diumenge passat 13 de setembre, Arenys de Munt va encendre la flama d´un foc nou. Com diria amb una millor lírica el poeta, investigador i fundador del MAPA, Jordi Bilbeny, Arenys va posar la primera pedra de la catedral de la llibertat. Amb el seny i la rauxa plegades que es viuen en les festes majors d´estiu, Arenys va viure una segona Diada Nacional acompanyant la democràcia en majúscules, que és la que emana del poble. Tot i no ser reconeguda per l´establishment, la gent va participar de forma natural a la primera gran festa pel Dret a Decidir el futur de Catalunya. El primer assaig. El primer gest. La primera palada al fonament de la construcció de la Catalunya lliure.

La Comissió del Centenari de la Senyera Estelada hi va ser present i va lliurar a un dels impulsors de la consulta, en Jordi Bilbeny, que va posar lletra al poema "Campanes de llibertat", creat expressament per l´esdeveniment i musicat per la cantant Raquel Xiberta, la insígnia de plata del Centenari formada pel triangle i l´estel, juntament amb un exemplar del llibre "Cent anys d´estelada", en agraïment a la iniciativa arenyenca.

(10/09/2009) - El procés d´Arenys

La Diada de 2008, la Diada de l´Estelada, va copar bona part de l´espectre mediàtic gràcies a més d´un centenar de poblacions catalanes que, prescindint del què diran (els Mèdia, la (in)justícia espanyola, detractors i partidaris) van decidir homenatjar la bandera de combat de l´estel solitari en el seu cent aniversari. Entre aquestes poblacions hi havia Arenys de Munt, al Maresme. L´acord de ple aprovat no només va acordar homenatjar la bandera impulsada per Vicenç Albert Ballester aquell any sinó que acordà fer-ho cada 11 de Setembre, fent seva la frase que la bandera de la llibertat haurà de lluir fins que Catalunya no recuperi la seva independència.

La Diada d´enguany, degut a que no hi ha una iniciativa municipal de centenars d´ajuntaments com la de l´any passat, Arenys s´ha convertit, sense voler-ho, en el protagonista indiscutible del dia. En solitari. Com els grans pioners. Menystingut primer quan ho anuncià al principi, ja fa mesos, criticat quan ja faltava poc temps i al final denunciat i represaliat per mantenir-se ferm, el Moviment Arenyenc per l´Autodeterminació, impulsat per un altre gran pioner arenyenc, el Jordi Bilbeny, juntament amb el seu alcalde en Carles Mora i el seu equip de govern, donaran la veu al poble. Mantenint les conviccions de radicalitat democràtica i de catalanitat, demanaran que els arenyencs i les arenyenques s´expressin per confirmar si és cert o no que desitgen la independència de Catalunya.

Arenys de Munt no fa només una consulta popular extra-oficial sobre el futur de Catalunya. Arenys posa en pràctica la tant ca-carejada pedagogia que tots els polítics diuen i no fan. Arenys pensa, actua i dóna exemple.
Educa activament als seus ciutadans, permetent que puguin posar sobre la taula serenament i democràtica un debat que no es vol mai fer seriós. La consulta d´Arenys és una manera d´assajar el procés del nostre poble cap a la seva llibertat. No és tan sols una consulta, és l´inici d´un procés. El procés d´Arenys.
(10/09/2009) - Èxit rotund del llibre CENT ANYS D’ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista

S´ha distribuit amb èxit rotund la primera edició del llibre CENT ANYS D’ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista arreu de les millors llibreries del país.

Serà possible trobar algun dels darrers exemplars durant la diada a les parades de Grup del llibre, Racócatalà i Cartes Catalanes que seran presents a la fira d´entitats del Passeig Lluís Companys de Barcelona.

Qualsevol persona interessada en el llibre feu-nos arribar el vostre e-mail i us adreçarem a la llibreria més propera que encara en tinguin.

Gràcies a tots els que heu comprat el llibre, esperem que us agradi.


Entrevista a TVOsona - CanalCatalà d´Osona
S'estan mostrant 10 notícies (141-150) d'un total de 362.
Pàgina 15 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí