(23/03/2010) - "Cent anys d´estelada", present arreu dels Països Catalans.

Gràcies a la distribuidora valenciana Sendra Marco, el llibre "100 anys d´Estelada. Un segle d´iconografia independentista" acaba de finalitzar sobre el mapa, la seva presència territorial completa, essent present a la majoria de les principals capitals de comarca del país. El passat mes de gener va arribar a l´illa de Mallorca, de la mà de la llibreria "Quart Creixent" i des de fa unes setmanes ja es pot trobar a les principals ciutats valencianes. Podem dir doncs ja, que malgrat haver sortejat una anormal mala distribució dels productes que van de nord a sud del país, l´estelada i la seva història iconogràfica ja es a l´abast de tots els lectors del país.

Esperem que accepteu les nostres disculpes els que no l´heu pogut adquirir fins ara, ja sigui per la desconfiança en la venda per catàleg o per la distància que tenieu de la llibreria on el servien, però ara amb el deure acomplert només ens queda de desitjar-vos que gaudiu del llibre en la companyia dels vostres.

Els llibres que des de fa unes setmanes ja es venen també al País Valencià els podeu trobar a les següents llibreries:

L´Horta:
(Ciutat de València) LLIBRERIA TRES I QUATRE, LLIBRERIA LA TRACA
(Benimaclet) COLLA DE DIMONIS BENIMACLET

Plana Baixa:
(Vila-Real) LLIBRERIA-PAPELERIA AUSIAS

Plana Alta:
(Castelló de la Plana) LLIBRERIA BABEL, LLIBRERIA PLACIDO

Ribera Alta:
(Alzira) LLIBRERIA XUQUER

Ribera Baixa:
(Algemesí) LLIBRERIA SAMARUC

La Safor:
(Alginet) LLIBRERIA SAMBORI

La Costera:
(L´Alcúdia) LLIBRERIA L´ESPLAI

La Vall d´Albaida:
(Sueca) LLIBRERIA SANT PERE
(Gandia) LLIBRERIA FERRER, LLIBRERIA GAVINA LLIBRES

Marina Alta:
(Oliva) LLIBRERIA LA FONA
(Xàtiva) LLIBRERIA LA COSTERA
(Ontinyent) LLIBRERIA LA LLIBRERIA
(Dènia) LLIBRERIA LA MAR
(Alcoi) LLIBRERIA EX-LIBRIS
(30/01/2010) - El dòmino de l´estelada: La sobre-taula del centenari.

La celebració del centenari de l´estelada va proporcionar una infinitat d´activitats paral.leles a la comissió organitzadora, fruit de l´atractiu de la commemoració en sí i de la voluntat popular d´aportar-hi el seu granet de sorra. La comissió del centenari sempre va intentar donar amplificador a qualsevol d´aquests esdeveniments, essent el més conegut, l´acord de 129 ajuntaments d´hissar la senyera estelada al balcó municipal per la Diada de 2008.

Però més enllà d´accions d´afirmació nacional i d´homenatge, van haver-hi moltes iniciatives a l´entorn de l´aniversari que van tenir un caràcter més lúdic. La més recent, apareguda aquest passat 2009, ha estat la iniciativa comercial de llançar al mercat dels jocs de sobretaula, una nova versió del popular dòmino en versió senyera de combat, anomenat el Dòmino de l´Estelada.

A iniciativa de l´empresa Caramba Publicitat, autor també de les Cartes Catalanes, es tracta del típic joc del dòmino on enlloc de les fitxes blanques amb els tradicionals punts negres, hi ha barres roges sobre fons groc i estrelles (fins a quatre) sobre fons blau. La seva mecànica no varia gaire de les normes del joc clàssic, llevat d´algunes instruccions afegides i de tres comodins representats pel doble blau blanc, el doble groc blanc i l´estelada tradicional.

Des de la comissió del centenari de l´estelada, celebrem l´aparició d´aquest joc que ens porta fins a la taula, el record de la lluita per la llibertat de Catalunya.El web del joc del Dòmino de l´Estelada
(23/01/2010) - Xavier Jounou, un polític solsoní íntegre.

La ciutat de Solsona està de dol des del passat dia 13 de gener. Xavier Jounou i Bajo, l´alcalde de la ciutat, morí d´un càncer a l´edat de 50 anys. El polític, que entrà a governar el 1995, com a independent a les llista d´Esquerra, compaginava l´alcaldia amb la feina de pagès. Va governar en la primera legislatura amb l´històric Ramon Llumà i el 1999 retornà a l´oposició. El 2003 s´afilià definitivament a ERC, ocupant la presidència local i comarcal. El 2007 guanyà les eleccions i arribà a l´alcaldia amb un acord amb les formacions d´El Comú i PSC. La seva curta trajectòria a l´alcaldia contrasta amb la seva dilatada experiència com a càrrec electe, en una població de 9.000 habitants. Els seus mèrits com a alcalde i regidor, ja fos al govern o a l´oposició, ja l´havien destacat sempre tots els grups polítics sense excepció, des de molt abans de traspassar, qualificant-lo com un polític d´idees i ideals sòlids, però a la vegada dialogant i transversal.

Jounou, que havia declinat penjar l´estelada per la Diada el 2008, actuava sempre, no obstant, amb una clara visió d´estat (català), mantenint simbòlicament la presència de la senyera, en solitari, al balcó de l´ajuntament, tots els dies de l´any, malgrat haver estat denunciat per la plataforma espanyolista que presideix Vidal Quadras. També convencé a tots els regidors municipals, inclòs el del PSC, a votar a favor de la consulta que es realitzà el 13 de desembre. Des de la Comissió del centenari de la senyera estelada, volem retre-li també el nostre homenatge i animem al seu substitut, David Rodríguez (a la foto), a treballar amb el mateix encert i patriotisme.
(11/01/2010) - Pere Anguera: Referent clau del Centenari de l´estelada

El dia 4 de gener ens deixava l´historiador Pere Anguera, professor de la URV de Tarragona, especialista en història contemporània i gran investigador dels origens del catalanisme. El prestigiós currículum d´Anguera ja fou difós en el seu dia pels mitjans de comunicació, l´endemà del seu traspàs. Però la plena dedicació i la rigorositat que esmerçà en els seus treballs no van anar sovint de la mà de la difusió necessària que es mereixia.

Des d´aquí volem aprofitar per fer saber que Anguera jugà un paper clau en la celebració del centenari de l´estelada. Gràcies a ell i a la bona indicació de Rafael Català, de Dalmau Editor, no només es pogué validar amb rigor la data de celebració del centenari, sinó que va ser ell qui, en acceptar l´encàrrec d´escriure l´excel.lent pròleg de la reedició de "L´origen de la bandera independentista" de Joan Crexell, va localitzar el llibre, bibliòfil com era, on s´hi publicà una fotografia amb una estelada, anterior (1906) a la primera que localitzà Crexell, sense data precisa (1906-1908), gràcies també a l´atenta indicació d´un altre gran historiador, en Josep M. Ainaud de Lasarte, que ho recordava molt bé, ja fou el seu pare, el pintor Ainaud Sànchez, qui protagonitzava la poc coneguda imatge.

El centenari de la bandera estelada va assolir la seva popularitat gràcies a les moltes persones i entitats de tots els àmbits que hi participaren, però no hauria obtingut el segell de qualitat amb el que passarà a la història, sense l´empremta única i extraordinària de Pere Anguera.
(03/01/2010) - La revista "Lluita" elogia el llibre "100 anys d´estelada".

La premsa degana de l´independentisme, la capçalera bimensual "Lluita", elogia en el número de desembre, el llibre "100 anys d´estelada" a través de la ploma de la prestigiosa escriptora Núria Cadenes. Amb un article que destil.la entusiasme per l´acurat contingut del llibre, anima als "lectors-miradors" a fruir de la crònica visual del símbol per excel.lència de l´independentisme català en els darrers cent anys.

(22/12/2009) - Girona dedica una plaça a Vicenç Albert Ballester

L´homenatge continua. Després de Barcelona i Vic, arriba el torn de Girona. Després que el Cap i Casal i la Ciutat dels Sants concedissin en el seu dia, sengles vials al pioner de la internacionalització de
l´independentisme contemporani, ara és la Ciutat dels tres rius, qui fa el seu particular homenatge a Vicenç Albert Ballester.

Reprenent el fil d´aquell 9 de setembre de 2008 en que, a proposta d´ERC, el ple de l´Ajuntament de Girona aprovava una moció per commemorar el centenari de la creació de l´estelada, a través d´hissar
l´estendart per la Diada i de concedir un vial a Ballester, el passat 15 de desembre prosperà un nou acord de ple que concretava el darrer tema pendent de l´homenatge. La proposta es concretà en la nominació d´una àmplia plaça situada, en zona verda, entre els barris de Montilivi i Puigvistós, prop de la plaça Ciutat de Figueres, a tocar de la nova Escola Bressol de Montilivi.

Des de la Comissió del centenari de la bandera estelada, no podem més que aplaudir aquest gest, que no sols honora el consistori gironí, sinó que a més, resitua a un dels forjadors de la Catalunya contemporània en el lloc d´honor que li correspon, ja que sense els seus ideals i la seva tenacitat, avui ni tan sols tindríem les minses institucions que ens representen.
(16/12/2009) - Òmnium presenta: CENT ANYS D´ESTELADA, Un segle iconografia independentista, segona edició.

El passat dia 16 de desembre, en el marc dels "Dimecres, Òmnium presenta..." es va presentar al seu local social de Barcelona, la segona edició del llibre CENT ANYS D´ESTELADA, Un segle iconografia independentista, l´obra que a part de recollir les activitats del centenari de l´estelada, celebrat el 2008 i encara aquest 2009, és l´obra més ingent editada mai sobre iconografia independentista, creada al llarg del segle d´existència del símbol de combat de l´independentisme.

L´acte el va presidir una taula de luxe a qui la Comissió del centenari i CIM Edicions vol agrair especialment la seva presència: El batlle d´Arenys de Mar Carles Móra, el regidor Josep Manuel Ximenis, ambdós impulsors de la primera consulta per la independència de Catalunya i l´heraldista
Armand de Fluvià, "factòtum" de la recuperació de la senyera de Barcelona dels quatre pals per quarter. A la presentació també parlaren l´editor Jordi Quera i els co-autors del llibre Joan-Marc Passada i Oriol Falguera.

Les intervencions a la taula les clogué el mateix Oriol, que parlà de la campanya internacional de Catalunya durant la presidència europea de l´estat espanyol (Gener-juny 2010): "I´m Catalan I love freedom".

Al final, el públic i els mitjans de comunicació que hi assistiren pogueren brindar la celebració de l´èxit d´aquest llibre, amb una copa de cava.
(09/12/2009) - 100 anys d´estelada: Arriba la segona edició

En un mes de temps s´ha venut la primera edició del llibre "100 anys d´estelada". Un èxit d´acollida que no podem més que agrair a tots els lectors que com nosaltres, heu cregut que era un llibre prou interessant com per tenir-lo, ens atreviríem a dir que imprescindible, on s´hi explica l´evolució gràfica i l´èxit del nostre símbol de lluita més popular, impulsat per Vicenç Albert Ballester.

L´alta demanda d´aquesta obra singular ha deixat molta gent sense el seu exemplar i per a sol.lucionar-ho ja hem tret una segona edició amb la que tothom que no el tenia el podrà adquirir i la gent que ja l´havia comprat el podrà regalar per aquestes festes. Per a fer-ne més ressò hem decidit de celebrar-ho brindant i conversant en un acte lúdico-literari a l´Òmnium Cultural de Barcelona (Diputació 276, pral.) el proper dimecres 16 de desembre a les 7 de la tarda. Tindrem l´honor que ens presideixi l´acte el batlle de la pionera vil.la sobiranista d´Arenys de Munt, en Carles Mora, just tres dies després de la primera convocatòria massiva de consultes populars per la independència. Amb ell, a part de l´editor i els organitzadors del centenari, estaran amb nosaltres, l´heraldista Armand de Fluvià i l´alpinista Xavi Àrias, qui va portar l´estelada del centenari a l´Everest l´any passat.

Qui compri el llibre aquest dia, podrà tenir una estelada igual signada per ell mateix.

Us hi esperem a tots i totes!
(01/12/2009) - Les exposicions del centenari de l´estelada durant el mes de desembre a Temp, Vilassar i Calldetenes

> Del 17/12/09 al 30/12/09 – A Tremp (Pallars Jussà) al Museu Comarcal de Ciències Naturals. Passeig del Vall, 13

> Del 10/12/09 al 13/12/09 – Vilassar (Maresme)

> Del 23/12/09 al 30/12/09 – A Calldetenes (Osona)
(27/10/2009) - Les exposicions del centenari de l´estelada durant el mes de novembre a Barbens, Artesa de Segre i Esparreguera.

> Del 05/11/09 al 12/11/09 – A Barbens (Pla de l’Urgell)

> Del 06/11/09 al 20/11/09 – A Artesa de Segre (La Noguera)

> Del 16/11/09 al 30/11/09 – A la taberna ESPARRACAT d’Esparreguera (Baix Llobregat)
S'estan mostrant 10 notícies (131-140) d'un total de 362.
Pàgina 14 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí