(13/08/2010) - Prenem part activa en el sentit homenatge que es fa a la Bretanya per commemorar el 70è aniversari de la detenció del president Companys per la Gestapo

Aquest migdia ha tingut lloc a La Baule -Ar Baol en bretó- l’acte d’homenatge al President Lluís Companys quan es compleix el 70è aniversari de la seva detenció per part de la policia militar nazi. Companys va ser detingut el 13 d’agost de fa 70 anys en aquesta localitat bretona.
El president de Catalunya detingut per els nazis, va ser deportat i entregat a la policia franquista per ser executat el 15 d’octubre de 1940.
L’acte, promogut per la Comissió de la Dignitat amb la col.laboració de l’Ajuntament de La Baule i de la delegació del Govern català a l’Estat francès, ha comptat amb la presència de dues centes persones vingudes d’arreu de Catalunya i membres d’entitats nacionalistes i culturals bretones.

Link al web de la Comissió de la Dignitat
(09/08/2010) - L´Avui dedica una pàgina sencera titulat "Insubmissió local contra el Constitucional in crescendo" explicant les mocions dels ajuntaments

El mes passat, l´Ajuntament del Port de la Selva va obrir la caixa dels trons per expressar el malestar del món local contra la sentència de l´Estatut del Tribunal Constitucional (TC). El consistori d´aquest municipi alt-empordanès no es va conformar amb una simple protesta i va fer un pas més fins a declarar-se “moralment exclòs de la Constitució”. La moció, que es va aprovar en el ple per unanimitat, deixava clar que les aspiracions de l´autogovern català no tenen cabuda en el marc constitucional actual després de la resolució de l´alt tribunal, i també posava en qüestió la sobirania espanyola sobre Catalunya. És en aquest context que el Port de la Selva argumentava la seva sortida de la carta magna. “És la reacció del català emprenyat en versió municipal”, exclamava l´alcalde, Genís Pinart.

Aquesta iniciativa no va ser un foc d´encenalls. A l´inrevés. Poques hores després que el consistori del Port de la Selva donés llum verd al text, Vilafranca del Penedès s´hi va afegir durant la seva sessió plenària. A partir d´aquí, va ser un degoteig constant de poblacions que es van anar excloent de la Constitució. De moment, més de trenta ajuntaments han seguit l´exemple del Port de la Selva, i entitats com ara la Comissió del Centenari de l´Estelada fan una crida perquè aquesta insubmissió s´estengui com una taca d´oli abans de la Diada i s´aconsegueixi “un nombre històric de poblacions sensibles a les llibertats” de Catalunya. El moviment de càrrecs electes, Decidim.cat, també ha donat suport explícit a aquesta proposta...

Segueix l´article a l´Avui
(05/08/2010) - 36 Ajuntaments catalans per la llibertat fins a dia d’avui: 5 capitals de comarca i 31 poblacions entre les "moralment fora de la constitució espanyola" i les que estan per iniciar els tràmits oportuns per obrir el procés cap a la independència

A dia d´avui són un total 36 poblacions entre les que es senten "moralment fora de la constitució espanyola" i les que estan per iniciar els tràmits oportuns per obrir el procés que ha de portar Catalunya a la independència.

Cinc capitals de comarca:
Ripoll (capital del Ripollès)
Solsona (capital del Solsonès)
Mollerussa (capital pla d´urgell)
Vic (Osona)
Vilafranca (Alt Penedès)

Més les poblacions:
el Pla de Santa Maria (Alt Camp)
Castelló d´Empuries, Port de la Selva i Vilamaniscle (Alt Empordà)
Capellades (Anoia)
Avinyó, Calders, Sallent i SantPedor (Bages)
Molins de Rei i Begues (Baix Llobregat)
Llambilles i Sant Gregori (Gironès)
Albi i Tarrés (Les Garrigues)
Manlleu, Sant Pere de Torelló, Montesquiu i Sant Quirze de Besora (Osona)
Amer i Anglès (La Selva)
Arenys de Munt i Argentona (Maresme)
Viladrau, El Brull (Osona)
Pardines (Ripollès)
la Garriga, Lliçà de Munt i Tagamanent(Vallès Oriental)
Vacarisses i Castellar del Vallès (al Vallès Occidental)

Des de la Comissió del Centenari de l’estelada anem fent ressò arreu tant de la proposta de text que va recollir decidim.cat com la que ERC o les CUP fan arribar als seus grups municipals, fent que ajuntaments catalans és declarin "moralment fora de la constitució espanyola" o que advoquin per iniciar els tràmits oportuns per obrir el procés que ens ha de portar a la independència, tornant a emplaçar a fer de la Diada d´enguany un nou clam per la llibertat com va ser en la història diada de l’estelada de 2008, quant 140 ajuntaments catalans hissaren als seus consistoris la bandera independentista.

La notícia a directe.cat
(04/08/2010) - La capital d´Osona, Vic també es declara moralment exclosa de la constitució espanyola. Ja són 31 les poblacions catalanes insubmisses.

Vic capital de la comarca d´Osona, Arenys de Munt (Maresme), Llambilles (Gironès) és sumen a Albi (Les Garrigues), Capellades (Anoia), Viladrau (Osona), el Pla de Santa Maria (Alt Camp), Brull (Osona), SantPedor (Bages), Vacrisses i Castellar del Vallès (al Vallès Occidental) i Castelló d´Empuries (Alt Empordà) són les darreres poblacions que ens informen que s´han declarat moralment excloses de la constitució espanyola.
A aquesta darrera població però també van aprovar una moció sense cap vot en contra molt mes important, instant al Parlament de Catalunya a iniciar els tràmits oportuns per obrir el procés que ens ha de portar a la independència del nostre país.

La notícia a naciodigital.cat
(02/08/2010) - 19 poblacions catalanes s´han declarat ja "moralment fora de la constitució espanyola".

Port de la Selva i Vilamaniscle (Alt Empordà), Vilafranca(Alt Penedès), Avinyó, Calders i Sallent (Bages), Molins de Rei (Baix Llobregat), Tarrés (Garrigues), Sant Gregori (Gironés), Argentona (Maresme), Sant Pere de Torelló, Montesquiu i Sant Quirze de Besora (Osona), Pardines (Ripollès), Amer i Anglès (La Selva), la Garriga, Lliçà de Munt i Tagamanent(Vallès Oriental) i són les primeres 19 poblacions que s’han declarat "moralment fora de la constitució espanyola".

Esperem que el nombre de consistoris vagi augmentant, i que amb la col•laboració de tots els grups municipals d’arreu del territori arribem a un nombre històric de poblacions sensibles a la llibertat del nostre poble.
(01/08/2010) - Adhesió als municipis "moralment exclosos" de la Constitució

La Comissió del Centenari de la Bandera Estelada que durant el 2008 i el 2009, celebrà els cent anys de l´estendart impulsat per Vicenç A. Ballester per tal de fer conèixer al món la voluntat de Catalunya de ser un país lliure, us torna a emplaçar a fer de la Diada d´enguany, un nou clam per la llibertat.

Després de la històrica manifestació "Som una nació. Nosaltres decidim" del passat 10-J, alguns ajuntaments començant pel de Port de la Selva, Vilafranca, Lliçà de Munt i Sant Pere de Torelló s´han declarat "moralment fora de la constitució" i altres com Solsona han reclamat oficialment al Parlament que convoqui un referèndum d´autodeterminació.

Animem a tots els ajuntaments catalans a que proclamin solemnement alguna d´aquestes declaracions abans de la Diada i que s´estenguin com una taca d´oli, talment com fou la marea d´estelades hissades l´Onze de setembre de 2008. Ara toca fer passos ferms endavants per tal que se senti ben alt com ja hi ha una majoria a Catalunya que exigeix plena llibertat.

Convidem també a totes les entitats locals d´avui a que s´apuntin a celebrar amb un plus de solemnitat la nostra Diada Nacional, organitzant marxes de torxes per la vetlla de l´Onze, en record als nostres herois i màrtirs d´ahir.

Ara ja toca. Fem de l´Onze de setembre, la diada de l´orgull català amb un clam per la independència.

Link amb la moció
(10/07/2010) - Un milió i mig de ciutadans omplen Barcelona per la independència de Catalunya. L´independentisme col.lapsa Barcelona en una manifestació sense precedents.

Centenars de milers de catalans van col.lapsar ahir el centre de Barcelona en una manifestació sense precedents contra la sentència del Tribunal Constitucional Espanyol i en favor de la independència.
La manifestació, coordinada per l’entitat catalanista Òmnium Cultural amb el suport de mil cinc-centes entitats i partits del país.
A la capçalera hi eren els sis presidents i ex-presidents de la Generalitat i del parlament des de que a l’estat español hi ha tornat a haver-hi “democracia” després de la llarga dictadura franquista.
Al seu davant i al seu darrera la més gran manifestació de la història de Barcelona representava un gir històric cap a l´independentisme. Un milió i mig de veus cridaven sense parar en favor de la independència i les veus a favor de l´estatut català simplement no s´escoltaven.
Aquella va ser per tots el que la vam viure la diada de l´estelada, deixant enrrera per sempre l´11 de setembre de 1977 amb els antics: Llibertat, Amnistia i Estatut d´Autonomia.
(30/06/2010) - Acció Municipal per Catalunya de Figueres proposa a l´Ajuntament de Figueres que dediqui un carrer, plaça o espai públic al polític i activista Vicenç Albert Ballester i Camps creador de la bandera independentista

Acció Municipal per Catalunya-Figueres proposa i convida als Grups Municipals amb representació a l’Ajuntament de Figueres que facin seva la proposta de d´acordar atorgar el nom de Vicenç Albert Ballester i Camps a un espai públic (carrer, plaça, zona verda, ...) a la ciutat.Enllaç a la notícia apareguda al 9diari
(07/04/2010) - L´exposició i les presentacions del llibre del centenari de l´estelada aquest mes d´abril a l´Argentina i a Granollers

> Del 03/04/10 – A la seu d´Obra Cultural Catalana de l´Argentina.

> Del 19/04/10 al 30/04/10 – Al Restaurant - Llibreria Anònims de Granollers (Vallès Occidental)
El dia 22 d´abril a les 7 de la tarda organitzat pel PSAN es farà la presentació de la segona edició del llibre CENT ANYS D´ESTELADA i on podreu gaudir de l´explicació del contingut del llibre i de l´exposició.
(03/04/2010) - Presentació del llibre a Buenos Aires (Argentina) amb els integrants de l’Obra Cultural Catalana

La sala de l’Obra Cultural Catalana de Buenos Aires (Argentina) va quedar petita amb la presentació del llibre CENT ANYS D´ESTELADA.
Un representant de la Comissió Centenari de l’Estelada feu una explicació dels cent anys de lluita independentista, acabant amb l’estat actual de l’independentisme, referèndums, properes eleccions...
Produint-se un intens i interessant torn de preguntes entre els assistents el conferenciant.
Des de la Comissió Centenari de l’Estelada felicitem efusivament als integrants de l’Obra Cultural Catalana per la tasca patriòtica que realitzen.
S'estan mostrant 10 notícies (121-130) d'un total de 362.
Pàgina 13 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí