(06/09/2010) - La Comissió Centenari de l’Estelada i el Memorial 1714, es sumen a la Marxa Nacional de Torxes a Barcelona

La Comissió Centenari de l´Estelada i l´entitat sectorial d´Òmnium Cultural han sumat esforços per fer més vistosa la vetlla de la Diada a Barcelona, tal i com fan una desena llarga de poblacions arreu de Catalunya.

A les 10 del vespre, al Fossar de les Moreres de Barcelona es farà el tradicional acte organitzat com cada any pel Memorial 1714. Hi intervindran Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor i adherida a Decidim.cat, Josep Guia, professor de la UV, escriptor i polític i Eliseu Climent d´ACPV.

En acabat de l´acte, a les onze, sortida de la plaça Pau Vila de la Marxa de Torxes per la Independència fins al mateix Fossar. La ruta recorrerà el barri de la Ribera per la plaça de les olles i els carrers Vidrieria, Montcada, Barra de Ferro, Carassa, Vigatans, Argenteria, fins arribar de nou al Fossar cap a les dotze, quan començaran els actes dels diferents partits polítics. Durant el recorregut un historiador anirà explicant alguns fets del Setge de 1714.

L´endemà al matí, a les 11h, es farà una cremada simbòlica del Decret de Nova Planta, per part d´un destacat dirigent polític, per expressar el rebuig a l´ocupació espanyola i francesa i reivindicar la voluntat d´una Catalunya lliure i completa.


Enllaç amb la marxa de torxes nacional
(05/09/2010) - Més de setanta ajuntaments es comprometen a promoure l´autodeterminació a Sant Pere de Rodes (Alt Empordà)

Una quarentena de batlles de consistoris declarats ´moralment exclosos´ de la Constitució espanyola i un centenar de regidors sobiranistes s´han reunit aquest migdia al monestir de Sant Pere de Rodes (Alt Empordà) i han pactat un manifest per promoure un referèndum sobre l´autodeterminació des del municipalisme.
Actualment hi ha setanta-tres ajuntaments que ja han aprovat el ´Compromís municipal sobiranista de Sant Pere de Rodes´. En total, segons Decidim.cat, hi ha gairebé 1.500 regidors que han donat suport a la proposta de la qual la Comissio del Centenari ha anat fent ressò.

La notícia a Nació Digital
(01/09/2010) - Les últimes 8 poblacions que han aprovat una moció instant al Parlament a iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional

Sant Martí de Tous (Anoia)
Torroella de Montgrí (Baix Empordà)
Espluga de Francolí (Conca de Barberà)
Sant Jaume de Llierca (Garrotxa)
Calldetenes (Osona)
Tordera i Sant Pol de Mar (Maresme)
Alcanò (Segrià)
Viladecavalls (Vallès Occidental)

73 poblacions catalanes ja han presentat mocions per la llibertat fins avui mateix, se n’espera una quantitat molt més gran d’ara a l’11 de setembre.
(31/08/2010) - Us informem de les localitats on seran les exposicions del centenari de l´estelada aquest proper mes de setembre

> Del 6 al 19 de setembre a Figueres (Alt Empordà), a la seu d’ERC situat al carrer St. Llàtzer, núm. 29, baixos, dreta

> Del 1 al 15 de setembre a Sant Vicenç de Castellet (Bages) organitzat per la secció local d´ERC.

> Del 9 al 24 de setembre a sala d’exposicions Salvador Seguí de l’Ajuntament de Tornabous (Urgell), situada a la plaça de la Vila,1. L’horari de visites és de 9 a 14 h (dies laborables). Organitzat per l’ajuntament de Tornabous.
(26/08/2010) - Mocions per la llibertat al Baix Penedès i al Lluçanès-Osona. Fins a dia d´avui ja hi ha 66 poblacions insubmises.

L´Arboç, Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès) i Alpens, Prats de Lluçanès, LLuçà i Olost (Lluçanès), Muntanyola (Osona) i Alcanó (Segrià) són les últimes poblacions amb mocions per la llibertat.
Fins a dia d´avui ja hi ha 66 poblacions insubmisses.

La notícia a Catalunya Decideix
(20/08/2010) - L´estelada al balcó de l´Ajuntament d´Igualada (Anoia)

Fa anys que a Igualada es realitza una campanya contra la presència de la bandera espanyola a l´Ajuntament, a més d´una campanya anomenada "Per Festa Major, l´estelada al balcó".

El dia d´inici de la festa, es va suspendre la lectura del pregó, que finalment es feu a la sala de plens de l´ajuntament igualadí. A més de cridar contra la presència de la bandera espanyola un cop finalitzada la lectura del pregó, un grup d´igualadins va sortir al balcó de l´Ajuntament amb estelades i ha desplegat una estelada gegant.

Cal recordar que a la ciutat s´estàn duent a terme ambdues campanyes, i que des d´avui mateix l´ajuntament ha donat ordres a la brigada municipal de retirar els cartells referents a l´estelada enganxats en espais propagandístics de la ciutat, deixant la resta de cartells, així actua la democràcia espanyola.

Noíícia complerta i video de l´acció
(18/08/2010) - Us oferiem el llistat de les 58 poblacions que fins ara mateix han presentat mocions per la llibertat

6 capitals de comarca:
Banyoles (capital del Pla de l’Estany)
Ripoll (capital del Ripollès)
Solsona (capital del Solsonès)
Mollerussa (capital pla d´urgell)
Vic (Osona)
Vilafranca (Alt Penedès)

I 52 poblacions catalanes més:
el Pla de Santa Maria (Alt Camp)
Castelló d´Empuries, Lladó, Port de la Selva i Vilamaniscle (Alt Empordà)
Sant Quintí de Mediona, Subirats (Alt Penedès),
Capellades (Anoia)
Avinyó, Calders, Sallent i Santpedor (Bages)
Palafrugell (Baix Empordà)
Molins de Rei i Begues (Baix Llobregat)
Albagés, Albi i Tarrés (Garrigues),
Llambilles, Sant Gregori i Vilablareix (Gironès)
Amer, Anglès i Vidreres (La Selva)
Arenys de Munt i Argentona (Maresme)
El Brull, Manlleu, Sant Pere de Torelló, Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Torelló, Roda de Ter i Taradell, Viladrau (Osona)
Camós, Cornellà de Terri, Crespià, Esponellà, Palol de Reverdit, Porqueres, Sant Miquel de Campmajor, Serinyà, Vilademuls (Pla de l´Estany)
Pardines (Ripollès)
la Garriga, Lliçà de Munt, Tagamanent, Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor(Vallès Oriental)
Vacarisses i Castellar del Vallès (al Vallès Occidental)

La notícia a l´Avui
(17/08/2010) - Tots els ajuntaments de la comarca del Pla de l´Estany per la llibertat

Entre final del mes de Juliol i durant la primera quinzena d’Agost, TOTS els Ajuntaments de la Comarca del Pla de l’Estany (Banyoles, Cornellà de Terri, Vilademuls, Porqueres, Fontcoberta, Esponellà, Crespià, Serinyà, Palol de Reverdit, St. Miquel de Campmajor i Camós) i a iniciativa de la Plataforma per l’Autodeterminació del Pla de l’Estany (constituïda a finals de 2009, per promoure la Consulta Popular que es va realitzar a tota la comarca el 13 de desembre2009), han votat diverses MOCIONS per
REBUTJAR la Sentència del Tribunal Constitucional del dia 28 de juny 2010, perquè EXCLOU de la Constitució LA VOLUNTAT DEL POBLE Català i planteja un problema de LEGITIMITATS DEMOCRÀTIQUES.
La majoria de les mocions han adoptat la fórmula proposada per la Plataforma. La qual és la mateixa que la Moció de l’Ajuntament de Port de la Selva (5/8/10) i es declararen MORALMENT EXCLOSOS DE L’ÀMBIT DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA.
Tots els Ajuntaments “insten al Parlament de Catalunya a iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional” ( Ajuntament de Fontcoberta) “a iniciar un procés democràtic per la celebració d’un Referèndum” (Ajuntament de Banyoles) i “a defensar el Dret d’Autodeterminació” (Ajuntaments St. Miquel de Campmajor, Porqueres, etc.)

La notícia a Ràdio Banyoles
(16/08/2010) - 13 Poblacions més es sumen a la crida per la llibertat, ja en són 49

Lladó (Alt Empordà), Sant Quintí de Mediona i Subirats (Alt Penedès), Palafrugell (Baix Empordà), Albagés (Garrigues), Vilablareix (Gironès), Torelló, Roda de Ter i Taradell (Osona), Vidreres (La Selva) i Cornellà de Terri (Plà de l´Estany), Sant Pere de Vilamajor i Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental), són les últimes poblacions catalanes més amb mocions per la llibertat. Fins a dia d´avui ja en són 49.

Notícia a Vilaweb en que els ajuntaments moralment exclosos de la constitució demanen més ambició
(15/08/2010) - La Comissió del centenari de l´estelada present en l´homenatge a Manel Viusà a la Universitat Catalana d´Estiu

Els propers 21 i 24 d’agost es celebrarà a la UCE un acte sobre el Manel Viusà independentista i un reconeixement “oficial” a la seva persona.
Viusà, nascut l’any 1918 a Barcelona, Als 18 anys es va fer voluntari a la guerra i, en el marc de la seva activitat al Servei de Transmissió, va complir missions d’alta perillositat.
El 1940 es va casar amb l’escultora i pintora Gertrudis Galí i va ingressar al Front Nacional de Catalunya (FNC) recentment constituït. Instal.lats a Terrassa, on iniciaren una intensa activitat artística i política, la seva casa es va convertir en un centre de resistència artisticopolítica. D’aquesta època daten les seves activitats d’ajuda a la resistència francesa durant la Segona Guerra Mundial. La greu caiguda del FNC el 1948 va obligar el matrimoni Viusà i les seves tres filles petites a passar la frontera clandestinament i a exiliar-se a la Catalunya del Nord, on va néixer un quart fill. Allà van seguir treballant en tasques de resistència politicocultural i van editar Per Catalunya, del FNC.
El 1956 la família Viusà es va instal.lar a París des d’on ajudaven políticament, econòmica, moral i professional a molts catalans. Així Raimon, Lluís Llach, Ovidi Montllor els deuen els seus primers recitals a París.
Els anys seixanta Viusà va emprendre l’edició de la revista Som, que va publicar un número monogràfic dedicat al president Companys i un altre dedicat a Macià.
El 4 de març de 1979 Viusà va ser detingut per la policia francesa a requeriment de l’espanyola que l’acusava de pertànyer a l’Èxercit Popular Català i en demanava l‘extradició; la manca de proves aportades per la justícia espanyola i la mobilització popular van aconseguir la seva llibertat.
La Generalitat va atorgar l´any 1988 la Creu de Sant Jordi a Manual Viusà. Va morir el dia 11 de febrer de 1988 a l’edat de 80 anys.
S'estan mostrant 10 notícies (111-120) d'un total de 362.
Pàgina 12 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí