(04/12/2010) - L´exposició del centenari de l´estelada del mes de desembre la trobareu a Verges (Baix Empordà) i a Barberà del Vallès (Vallès Occidental)

> Del 10/12/10 al 24/12/10 – A l´Ajuntament de Verges (La Placeta, 1 - 17142 - Verges). Organitzat per l´AVI (Assamblea Vergelitana per la Independència).

> Del 06/12/10 al 15/12/10 - A la biblioteca Esteve Paluzie (Plaça Constitució, s/n; 08210 - Barberà del Vallès). Organitzat per les JERC.
(21/11/2010) - El 20 i 21 de novembre, Castellnou de Bages Decideix i Santpedor Decideix varen portar a terme el projecte de "l´estelad´art", o sigui construir una estelada gegant de 12 per 20 m, 240 metres quadrats

Teixida sobre una malla d´un talús de la carretera entre Santpedor i Castellnou de Bages.
Amb una cinquantena de persones entre els dos dies, es vam nuar uns 25.000 trossos de plàstic de 18 per 30 cms.
Tot i la pluja, va ser una gran festa a favor de la nació catalana.
Des de la Comissió no podem fer res més que felicitar-los per la seva acció i animar a repetir-ho arreu de la Nació.

Video del muntatge
(31/10/2010) - Us passem informació de les localitats on seran les exposicions del centenari de l´estelada aquest mes de novembre

Mes de dos anys circulant sense parar, de Perpinyà a Alacant. Més de cinquanta ciutats i pobles dels PP.CC que ja l´han mostrada als seus habitants: És l´exposició de la història del centenari de l´estelada. Un dels èxits més notables d´aquesta celebració que han encarregat els partits, col.lectius i les associacions més diverses interessades totes per una part de la nostra història.

Per a qualsevol informació extra per portar-la al vostre casal, associació, Ateneu, Ajuntament... no dubteu en contactar amb nosaltres, al nostre mail contacte@estelada.cat.

> Del 01/11/10 al 06/11/10 – A Sallent (Bages)

> Del 01/11/10 al 19/11/10 – A Vic (Osona) al local de Reagrupament / Rambla Hospital,3 baixos

> Del 19/11/10 al 03/12/10 – A la seu d’Òmnium Cultural de Mataró (Maresme) / Argentona,59 baixos

> Del 24/11/10 al 08/12/10 – Al Bar Nafent de Torroella de Montgrí (baix Empordà) / Passeig de Catalunya,98
(15/10/2010) - Presentacions del llibre "D´Arenys de Munt al Cel" arreu del país

El llibre que explica la gestació de la primera consulta independentista realitzada a Catalunya a Arenys de Munt el dia 13 de setembre de2009, està suscitant una allau de presentacions arreu del país des que aquest es va presentar la Diada d´enguany a l´Arc de Triomf de Barcelona, en el marc de la Mostra d´entitats dels Països Catalans. A sota trobareu la llista de presentacions d´aquest darrer trimestre de l´any i ho podreu comprovar.

Òmnium Cultural, l´entitat del catalanisme cívic, continua mirant-s´ho des de la barrera. La petició de l´editorial CIM Edicions de fer la presentació del llibre a la seva seu central a Barcelona va ser denegada amb raons poc aclaridores. Un fet que es contradiu amb l´augment de socis que ha tingut l´entitat des del passat mes de juliol quan va convocar la manifestació en contra de la retallada de l´estatut i que es va convertir en la manifestació independentista més gran de la història. Sembla que d´aquest fet l´associació que presideix Muriel Casals vol passar-hi de puntetes.

Enllaç a les presentacions del llibre
(09/10/2010) - Fins a dia d´avui ja sumen 105 poblacions insubmises a la Constitució espanyola a Catalunya

Tona(Osona), Llançà i Selva de Mar (Alt Empordà), Bellpuig (Pla d´Urgell), Prats de Rei (Anoia), Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental), Canet de Mar i Cabrils (Maresme), Maià de Montcal (Garrotxa) i Montblanc la capital de la comarca de la Conca de Barberà ja sumen 105 poblacions insubmises a Catalunya.

Notícia a l´Avui
(01/10/2010) - El redactor de la Constitució de la República Catalana (1928) ja té una placa com li pertoca a la seva tomba a l´Havana, Cuba

El redactor de la Constitució de la República Catalana Josep Conangla i Fontanilles, ja té una placa amb l’estelada a la seva tomba arran de les gestions fetes per Joan M. Ferran Oliva de l’Havana, Josep Andreu alcalde de Montblanc, i la col.laboració de la Comissió del Centenari de l’Estelada.

Conangla i Fontanilles, nascut a Montblanc (Conca de Barberà) el 1875. Es va llicenciar en dret i lletres, dedicant-se al periodisme i militant al federalisme català.
L’any 1905 va emigrar a Cuba, establint la seva residència a L’Havana, on va ser director del Centre Català que a partir de 1919, va adoptar la senyera estelada, fundador també de la revista La Nova Catalunya. Conangla, Claudi Mimó, Joaquim Muntal, Josep Pineda i Fargas, Josep Murillo crearen el Club Separatista Català número 1, fent aquest Club gestions davant la Societat de Nacions de Ginebra perquè aquesta defensés els interessos nacionals de Catalunya i, fins a l’any 1930, contribuí a la lluita insurreccional de Francesc Macià amb 94.500 francs francesos i 4.150 dòlars, en una dècada de gran efervescència patriòtica entre la colònia catalana de tot Amèrica.
Junt amb Josep Carner i Ribalta va preparar l´Assemblea Constituent del Separatisme Català presidida per Francesc Macià (celebrada del 30 de setembre al 2 d´octubre de 1928), que va redactar un projecte de constitució provisional de la República Catalana.
A l´Assemblea, presidida per Francesc Macià, s´hi van debatre dues ponències, resultat d´una enquesta amb 26 qüestions sobre la reorganització de l´independentisme, a càrrec de Carner, i una altra amb un qüestionari de 36 punts respecte a un text constitucional per a Catalunya, que preparà Conangla en la seva integritat. La Constitució Provisional de la República Catalana, també coneguda com a Constitució de l´Havana, basava la República catalana independent en els principis de la democràcia liberal, fixava el vot universal i secret, la igualtat d´home i dona davant la llei, l´elecció indirecta del cap d´Estat, un Parlament unicameral, l´abolició de les províncies i l´establiment de consells comarcals. El català era la sola llengua oficial, alhora que els toros i la boxa restaven prohibits, els títols nobiliaris abolits i era obligatori de fer desaparèixer tot vestigi públic del període de domini espanyol, amb l´enderrocament de les places de toros inclòs.
(24/09/2010) - Sant Vicenç de Castellet (Bages), Riudoms i Almoster (Baix Camp), Artesa de Segre (La Noguera), Rellinars (Vallès Occidental) són les cinc últimes poblacions excloses de la Constitució Espanyola

Sant Vicenç de Castellet al Bages, Riudoms i Almoster a la comarca del Baix Camp, Artesa de Segre a la Noguera i Rellinars al Vallès Occidental són les cinc últimes poblacions excloses de la Constitució Espanyola. Agraim a les cinc poblacions aquest gest que han fet. Fins avui es comptabilitzen 95 poblacions insubmises.

La notícia a AraPonent
(11/09/2010) - Cremat el Decret de Nova Planta al Fossar de les Moreres

Jordi Fàbrega, representant de la plataforma de regidors sobiranistes Decidim.cat ha cremat una còpia del Decret de Nova Planta de Felip Vè. La llei implantada pel primer Borbó després de la Guerra de Successió en virtut dels quals s´aboliren els Furs i Constitucions dels territoris de la Corona d´Aragó i es canviava l´organització territorial catalana.

En concret es prohibia l´ús de la llengua catalana a l´administració de justícia de Catalunya, abolia la Diputació del General, les Corts Catalanes i el Consell de Cent. Substituïa el virrei per un capità general, dividia Catalunya en corregiments, com a Castella, i en desapareixien les tradicionals vegueries. S´hi establia el cadastre, per gravar propietats urbanes i rurals, i els beneficis del treball, el comerç i la indústria. Igualment, el castellà hi passava a ser llengua oficial, especialment de l´escola i els jutjats. També es van tancar les universitats catalanes, que havien donat suport a Arxiduc Carles d´Àustria, i es creava la Universitat de Cervera.
(10/09/2010) - 89 poblacions catalanes ja han presentat mocions per la llibertat fins ara mateix. Demà la presentaran a Arbúcies(La Selva) en un ple extraordinari. 9 poblacions ho faran en un parell de setmanes. A final de setembre hi haurà 99 poblacions insubmises

Demà ja es podran comptar 90 poblacions catalanes les que es senten "moralment fora de la constitució espanyola" i les que estan per iniciar els tràmits oportuns per obrir el procés que ha de portar Catalunya a la independència.

Avui mateix han presentat la Moció per excloure’s de la Constitució espanyola les poblacions de Folgueroles (Osona).

L’ajuntament d’Arbúcies (La Selva) la presentarà en un ple extraordinari demà 11 de setembre

Les capitals de l’Anoia, Igualada i de la Cerdanya, Puigcerdà presentaran la moció en un parell de setmanes, i les poblacions de La Llacuna, Òdena, o Els Prats de Rei (Anoia), Llançà (Alt Empordà) i Sant Vicenç de Castellet (Bages), Juià (Gironès) i Alfés (Segrià) estan a l’espera de presentar-la durant la celebració dels propers plens municipals.
(08/09/2010) - 88 poblacions catalanes ja han presentat mocions per la llibertat fins avui mateix. Les capitals de l’Anoia i de la Cerdanya presentaran la moció en un parell de setmanes

Publiquem les noves poblacions fins ara mateix amb mocions per la llibertat.

Les últimes a afegir-se són totes de la comarca de l´Anoia:
Calonge de Segarra
La Pobla de Claramunt
El Bruc
Vilanova del Camí
Sant Martí Sesgueioles
Jorba
Hostalets de Pierola
Carme
Castellfollit del Riubregós

Baix Camp:
Maspujols

I de la Cerdanya:
Bolvi de Cerdanya
S'estan mostrant 10 notícies (101-110) d'un total de 362.
Pàgina 11 de 37
Pàgina anterior 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37 Pàgina següent
Si teniu qualsevol suggeriment, idea o voleu col·laborar amb la comissió 100 anys d'estelada ens podeu enviar un email a: contacte@estelada.cat
També podeu col·laborar amb el projecte comprant alguna de les nostres samarretes independentistes o bandera negra clicant aquí